Podívejte se na komiks God of War
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte se na komiks God of War

Podívejte se na komiks God of War

David Plecháček

David Plecháček

12. 11. 2018 12:25
Reklama

Čím dál více her se snaží hráče bavit i ve chvíli, kdy není na obzoru žádná novinka. Nebo třeba i ve chvíli, kdy už se s žádnou hrou ani nepočítá. V minulosti vznikala ohromná kopa doprovodných knih nevalné kvality, nyní někteří usoudili, že mohou podnítit další zájem skrze komiksy. Proto jsme se dočkali komiksu mapující osudy postav prvního Life is Strange, nebo nově komiksu God of War.

Příběh Krata je snad ještě vhodnější ke zpracování, především díky přesunu do nového, prakticky ještě neprobádaného světa. Jistě že někteří ještě novou hru od Sony a Santa Monicy nehrálo, ale komiks vás u značky udrží i ve chvíli, pokud jste jarní God of War hráli a teď už jen budete několik let čekat na další. Kromě toho vám ale doplní jisté informace – jedná se totiž o prequel.

Nečekejte, že je výsledkem spolupráce Santa Monicy a komiksového vydavatelství Dark Horse příběh popisující odchod ze slunného Řecka na studený a promrzlý sever, ale považte, že i tak je o co stát. Kratos se na severu ukrýval dlouhé roky, než se dostal do křížku s tamními bohy, a část dobrodružství teď Dark Horse převádí na papír.

Příspěvek na PlayStation Blogu popisuje ale i úskalí podobných projektů. Prequel je totiž zrádné zadání, stejně tak i vytváření příběhů, které zapadají do kontextu již vytvořeného světa, nebo světa, který bude dále rozvitý. Chris Roberson tak například podotkl, že měl sice v hlavě určitý nástin příběhu, ale ve chvíli, kdy Santa Monica poslala materiály – od toho, co svět tvoří, až po rysy jednotlivých postav – zjistil, že zamýšlený hlavní hrdina už hraje v následujících příbězích nějakou roli.

„Naštěstí jsem z těch samých dokumentů zjistil, že spousta mých oblíbených pasáží ze severské mytologie je stále volná, takže jsem vypálil po autorech hned několik otázek, co si o nových plánech myslí, a oni mi obratem poslali ještě více vlastních nápadů, a tímto způsobem začal vznikat výsledný příběh,“ říká autor komiksu z Dark Horse.

Do výsledné podoby zasáhl i sám Cory Barlog, který pomohl s tím, aby byl prequel co nejpevněji svázán s tím, co hráče čeká ve hře. „Pomohl, aby příběh odpovídal emocionální cestě Krata, kterou podstoupí ve hře.“ Výsledkem je zatím první díl čítající 32 stran, který se v zahraničí začne prodávat za dva dny. Otázkou však je, kdy se objeví i u nás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama