Hráči slavili Den příměří v Battlefieldu 1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči slavili Den příměří v Battlefieldu 1

Hráči slavili Den příměří v Battlefieldu 1

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 11. 2018 11:47 1
Reklama

Různé herní eventy, které reflektují události ve skutečném světě, nejsou ničím neobvyklým. World of Warcraft nabízí svou alternativu snad ke každému reálnému svátku, Overwatch vzala v potaz třeba i olympijské hry a podobných příkladů bychom jistě našli mnohem více. K uctění památky konce 1. světové války došlo o víkendu v Battlefieldu 1.

Na 11. listopad totiž připadá Den válečných veteránů, v Británii vzpomínaný jako Den příměří, památka na 11. 11. 1918, kdy bylo ve francouzském Compiègne podepsáno příměří mezi státy Dohody a Německem, které mělo přerušit boje na západní frontě. Ačkoli mělo příměří nabýt platnosti v 11 hodin dopoledne, historické prameny uvádějí, že dělostřelecká palba z obou stran pokračovala celý den až do setmění. Tolik k dějepisnému okénku a nyní zpět ke hrám.

Hráči Battlefieldu 1 se rozhodli včerejší svátek uctít příměřím. Samozřejmě se nabízí otázka, proč to neudělali jednoduše tak, že v tento významný den hru vůbec nezapnuli, ale to by pak nemohlo vzniknout video, které naleznete dole pod článkem. K události došlo na mapě Cape Helles, kde se oba týmy sešly na pláži a ponechali zbraním klid.

Tedy, skoro všichni. Pieta byla bohužel narušena hráčem, jenž na pláž plnou vojáků udělal nálet a efektivně tak narušil poklidný průběh. Poněkud tragikomicky pak působí druhý incident, kdy samotného hráče, který událost natáčel, někdo zezadu probodl nožem. Pachatel se ale aspoň následně omluvil na Redditu.

This is the 100 Year Anniversary of the End of WW1. On the 11th Hour we stopped fighting. from r/Battlefield

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama