Patrick Söderlund založil nové studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patrick Söderlund založil nové studio

Patrick Söderlund založil nové studio

Filip Švácha

Filip Švácha

9. 11. 2018 11:32
Reklama

Patricka Söderlunda většina z vás zná jako hlavní tvář série Battlefied, potažmo studia DICE. Do toho ještě působil na pozici hlavního technické ředitele Electronic Arts. V Electronic Arts pracoval od roku 2006, kdy odkoupilo DICE. Ovšem od srpna letošního roku tomu tak už není, neboť se rozhodl obě studia opustit. Tenkrát ovšem nebylo zřejmé, kam budou jeho další kroky směřovat.

Dnes už jsme ale moudřejší. Jeho novým působištěm bude Embark Studios se sídlem ve švédském Stockholmu. Navíc byla oznámena spolupráce s japonskou společností Nexon, která by jim měla pomoci s vydáním zatím neoznámeného projektu.  Bohužel ještě nevíme, na čem společně pracují, ale podle oznámení půjde o „vývoj nového tipu interaktivní zábavy a simulací různých online světů“. Firma dále sděluje, že „buduje novou technologickou platformu pro své nové hry“.

K tomu ještě sám Patrick Söderlund dodává: „Věřím, že hry se na základě nových technologií radikálně změní. Propojení hráčů, pokročilá uměla inteligence, technologie cloud a další nám umožní dostat se k novým herním možnostem. Díky tomu budou moci vývojáři pracovat na větším množství různých projektů a zároveň to pomůže hráčům více se zapojit. Studio Embark je složeno z veteránů herního průmyslu, kteří jsou nadšeni se posunout za hranice moderního hraní.“

Budeme si tedy muset ještě nějaký ten čas počkat, co z toho nakonec vznikne. Podle toho, že firma Nexon je známá především v oblasti online her, je možné předpokládat, že jejich společným dílem bude právě nějaká multiplayerovka. V této oblasti má Patrick určitě spoustu zkušeností, tak se nechme překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama