Do Battlefieldu V se pouštějí první hráči
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do Battlefieldu V se pouštějí první hráči

Do Battlefieldu V se pouštějí první hráči

Marek Selinger

Marek Selinger

9. 11. 2018 13:07 8
Reklama

Právě v těchto hodinách se prvním nedočkavcům otevírají brány Battlefieldu V. Při té příležitosti se na internetu objevilo spoustu zpráv ohledně nejnovějšího pokračování této dlouholeté série. Pojďme si je nyní trochu sesumírovat.

Na začátku týdne uspořádalo studio DICE ve Stockholmu speciální Battlefield V event pro recenzenty velkých světových magazínů, YouTubery a další influencery. Jedním z pozvaných byl v komunitě dobře známý Westie, který fanouškům přinesl spoustu informací. Ze všeho nejdřív je uklidnil: dle jeho názoru je Battlefield V „téměř perfektní“, byť se mu některé chyby nevyhnuly. Oceňuje rozmanitost map, na nichž si každý hráč najde ty, které mu vyhovují. Některé jsou menší a zaměřené spíše na souboje pěchoty, jiné se soustředí na bitvu tanků a letadel, ve výsledku se však jedná o mix, který je ideálně namíchán. Westie taktéž chválí samotný gunplay, kdy je radost střílet z každé zbraně.

Naproti tomu se mu příliš nezamlouvá menu customizace, které působí v některých ohledech neohrabaně. Dá se však čekat, že zrovna na tomhle začne studio pracovat, až vyřeší nejzávažnější bugy v době launche hry. Vývojáři si taktéž evidentně vzali k srdci zpětnou vazbu z otevřeného beta testu a ve hře provedli v posledních týdnech skutečně značné množství změn, které však jsou ku prospěchu věci. Mezi ně se počítá například vylepšený HUD či zlepšená viditelnost padlých spolubojovníků, kterou oceníme při jejich oživování.

Krom toho magazín VG24/7 přinesl několik dalších zpráv spojených s Battlefieldem V. Jeho redaktoři se účastnili stejného eventu ve Švédsku, kde měli šanci si pohovořit se zástupci DICE. Řeč došla například na battle royale mód Firestorm, kdy vývojáři zopakovali, že stále cílí na počet 64 hráčů v rámci jednoho zápasu, o případném navýšení zatím uvnitř studia nediskutují. Taktéž se diskutovalo o již mnohokrát genderové diverzitě v rámci titulu. Autoři znovu prohlásili, že si za aktuální podobou Battlefieldu V stojí a že by na svém rozhodnutí nic neměli. Přemýšleli však nad zpětnou vazbou a ptali se sami sebe, jak velká část opravdových hráčů jejich hry jsou ti, kteří se nejhlasitěji projevují. Nakonec zdůraznili nutnost komunikace s fanoušky v této otázce.

Nuže, to bychom měli. Byť Battlefield V vychází regulérně až 20. listopadu, hráči s členstvím v Origin Access Premier klubu se do něho právě ponořují. A co vy, těšíte se, až vtrhnete na bitevní pole, nebo jde titul mimo vás? Dejte nám vědět do diskuze.

Battlefield V si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama