Co týden dal: Blizzcon a Geralta manekýna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Blizzcon a Geralta manekýna

Co týden dal: Blizzcon a Geralta manekýna

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 11. 2018 17:00
Reklama

První listopadový souhrn bude lehce hořkosladký. Posledních sedm dní totiž přineslo jak velká vítězství, tak trpké prohry. Zmíněná vítězství se přirozeně týkají studia Rockstar Games a jejich veleúspěšného nástupce Red Dead Redemption. Naopak neslavně dopadl podobně proslulý gigant Blizzard, který nepotěšil fanoušky legendární izometrické rubačky Diablo. Pojďme si právě teď nejzajímavější události uplynulého týdne připomenout.

CO BLIZZCON DAL A VZAL

Co týden dal: Blizzcon a Geralta manekýna
i Zdroj: Hrej.cz

Každoroční svátek příznivců Activision Blizzard letos slibovala mnohé. Vedle návratu milované Vanilla verze World of Warcraft lákal Blizzard především na chystané pokračování legendárního Diabla, právě nové Diablo se ale u příznivců značky nesetkalo s kladným přijetím. Místo PC a konzolí totiž novinka s podtitulem Immortal míří na mobilní zařízení v podobě střižené na míru casual hráčům. To se milovníkům nekonečného grindu a krystalicky čisté diablovské hratelnosti nepozdává, cinematic trailer Diablo Immortal se tudíž může chlubit různě oscilujícím množstvím disliků. Podobně jednoznačné jsou i reakce na sociálních sítích a v rámci Q&A k oznámení padl dotaz, zda není Immortal jen špatný vtip. Mobilní novinka to bude mít s věrnými fanoušky těžké.

Opačná situace nastala v táboře Warcraftu. I přesto, že Warcraft 4 (zatím) nevyjde, fanoušci fantasy strategie slaví. Na příští rok se totiž chystá remaster dílu třetího. Warcraft III: Reforged přináší notně vylepšený vizuální kabátek. Vedle všeobecného pulírování například podporu moderních rozlišení včetně aktuálního etalonu 4K. Blizzard fanoušky nijak výrazně nenapínal, naopak spolu s ohlášením zveřejnil celou řadu videí včetně gameplayů.

Možná ještě očekávanější je návrat WoWka v podobě, kterou si pamatují hráči úplně původní verze z roku 2004. Takzvaný Vanilla WoW je společně s prvním datadiskem The Burning Crusade považován za zlatou éru nejúspěšnějšího MMORPG. Z dnešního hlediska možná působí některé mechaniky lehce zastarale, nostalgie ale funguje spolehlivě a spousta harcovníků si návrat do starého dobrého Azerothu náležitě užije. Majitelé vstupenek na Blizzcon mohou demo Vanilly vyzkoušet už nyní, jsou ale omezeni lehce komplikovanými časovými podmínkami.

RED DEAD VLÁDNE

Co týden dal: Blizzcon a Geralta manekýna
i Zdroj: Hrej.cz

O masivním úspěchu Red Dead Redemption 2 bylo nehledě na hodnocení či objektivní kvality hry rozhodnuto předem. Efekt Rockstar chtě nechtě funguje dokonale a každý nový titul z jejich dílny doslova zbourá trh. Ani pokračování westernové ságy nebylo výjimkou a trhalo rekordy. Během prvního víkendu utržilo těžko představitelných 750 milionů dolarů a stalo se nejúspěšnějším víkendovým launchem zábavního produktu všech dob. Nepřekvapivě nedosáhlo pouze na rekord svého předchůdce GTA V, to ale vyšlo během pracovního týdne. V žebříčku fyzických kopií dokonce zdvojnásobilo prodeje prvního dílu, který paradoxně vyšel v době, kdy byly ještě digitální trhy minoritou.

Nijak to neovlivnilo ani nepříjemné zjištění, že HDR v Red Dead Redemption 2 není HDR v pravém slova smyslu. Dle zjištění serveru Digital Foundry obchází Rockstar Games technické limity různými triky s jasem a upscalingem barev. V praxi to tedy znamená, že místo hlubšího barevného podání nabízí HDR v Red Dead Redemption 2 spíše podivně potemnělou scénu a fádní barvy.

To vše ale nechává chladné hráče, jimž pod televizí či monitorem neleží Xbox One nebo PlayStation 4. Zatvrzelým PCčkářům nezbývá než doufat, naději jim ale utvrzuje mobilní companion appka. Chroničtí hledači indícií zjistili, že se v kódu aplikace skrývají jisté náznaky možné verze pro počítače. To samozřejmě nutně neznamená, že skutečně vznikne, klidně se může jednat o pouhopouhou pojistku v případě změny plánu.

Nakonec trochu fabulování. Co bude dál? První spekulace hovoří o pokračování Bully, městské akce z prostředí internátní školy. Očekávané pokračování královské série Grand Theft Auto by pak mohlo dorazit někdy v roce 2023, nebo 2024. To je samozřejmě daleká budoucnost, lze předpokládat že blížící se konec příští konzolové generace. No a Red Dead Redemption 3?

Čas ukáže.

GERALT V MASKÉRNĚ

Co týden dal: Blizzcon a Geralta manekýna
i Zdroj: Hrej.cz

Netflix se asi nikdy netěšil větší pozornosti hráčského obecenstva, než v dnešní době. Připravovaný seriál na motivy knižní, potažmo herní série Zaklínač už nějaký ten pátek vzniká, poprvé jsme ale měli možnost spatřit seriálového zaklínače Geralta, herce Henryho Cavilla. Dosud posledního představitele Supermana zdobí bujná, šedá a nepříliš uvěřitelná kštice, výrazné rysy mu dodávají spíše fantaskní než drsný zjev a nosí očividně nepovedenou kazajku. I přes to záběry z prvních maskérských testů slibují mnohé. Ostatně seriálový Řezník z Blavikenu by měl nést rysy své knižní předlohy, dost možná jeho mladé verze.

Akutně hrozí, že bude Zaklínače na seriálové platformě následovat další RPG stálice. Spekulace webu Wrap totiž naznačují, že bychom se mohli dočkat seriálové adaptace Nintendo klenotu Legend of Zelda. Zda si v seriálové podobě na obrazovky najde cestu i Link a svět Hyrule se dozvíme během listopadu.

V rámci recenze Red Dead Redemption 2 a absence našeho předběžného přístupu jsme aktuálnost obětovali v zájmu kvality a raději hru důkladně “proklepli”. Doufáme tedy, že nám tento přešlap prominete, a že nám přesto budete věnovat pozornost i v příštím týdnu. Na vodách herních i nadále plujte s námi, a samozřejmě, Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama