Představení MP map Battlefieldu V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Představení MP map Battlefieldu V

Představení MP map Battlefieldu V

Marek Selinger

Marek Selinger

2. 11. 2018 05:56
Reklama

Od vydání Battlefieldu V nás dělí už jen necelé tři týdny, tudíž nás nemůže překvapit, že studio DICE, které za hrou stojí, chrlí stálé nové a nové informace, aby o koupi přesvědčili i poslední nerozhodné hráče. Tentokrát se vývojáři zaměřili na popis téměř toho nejdůležitější, na co ve hře narazíme. Dnes si představíme všech 8 multiplayerových map, které budou dostupné v den launche, tedy 20. listopadu.

První z nich nese název Hamada a bude úplně tou největší v rámci celé hry po více hráčů. Jedná se o první severoafrickou mapu, přičemž klíčovým bodem se bezpochyby stane most spojující oba konce mapy. Hamada nabídne boj všech tří složek (pěchota, vozidla, letadla). O rozlehlosti mapy svědčí i to, že v rámci Conquestu nabídne hned sedm možných bodů na zabrání. Druhou na seznamu je Aerodrome, kdy se budeme pohybovat v rámci nacistické letecké základny v Libyi. Boje se zde budou primárně odehrávat v okolí velkého hangáru, bohužel do nich nezasáhnou letadla. Obě africké mapy budou hratelné ve všech herních módech, které Battlefield V nabídne.

Nyní se přesuneme na západní frontu, kde si hráči prvně zabojují na mapě zvané Arras. Pokud se ošíváte při pohledu na řepková pole v ČR, této mapě se v rámci BF V raději vyhýbejte. Právě žlutá pole zde mají dominanci, přičemž budou jako dělaná pro vytváření překážek pomocí systému fortifikace. Důležitou roli může sehrát i kostel, kde si šikovní snipeři můžou lehce poradit s ostatními bojovníky. Pokud hovoříme o klíčové roli něčeho, musíme si povědět více o mapě Twisted Steel. Právě tady se bude nacházet největší konstrukce v rámci celé franšízy, kovový most, který bude kompletně zničitelný. Očekáváme, že zejména boje pěchoty budou na tomto místě opravdu intenzivní.

Druhou polovinu začneme v Norsku, kde jsou opět situovány dva mapy. Jednou z nich je Fjel 652, která bude jednou z těch úplně nejmenších. Zabojujeme si o vrchol zasněžené hory, sami vývojáři lokaci přirovnávají Argonne Forrestu z Battlefieldu 1, kde bitva nabírala někdy až frenetických rozměrů. Když k tomu přičteme i účast letadel, které budou situaci kontrolovat z vrchu, čekáme náročnou bitvu. Mapa Narvik je dobře známá hráčům, kteří vyzkoušeli otevřený beta test. Takže jen ve zkratce, Narvik je situován do vesničky pod bod Fjell 652 a nabídne boj všech tří složek.

Posledními dvěma kousky se stávají Rotterdam, taktéž mapa, kterou si hráči již vyzkoušeli, a Devastation. Ta nabídne, jak už název napovídá, zničenou verzi prvně jmenované. Mapa by měla nabídnout podobný zážitek jako Fort de Vaux z Battlefieldu 1, můžeme opět tedy čekat hodně soubojů pěchoty, tentokrát ale doplněné i o vozidla.

Nyní tedy máme představu, kde a jak budeme bojovat v rámci hry pro více hráčů od 20. listopadu. Jak se vám popis map líbí, jste spokojeni s počtem a lokalitami? Je nutné ještě poznamenat, že ještě do konce roku do hry dorazí mapa Panzerstorm, čímž se počet navýší na devět. Přesto to nebude stačit na předchůdce, který s jednou dodatečnou mapou zaokrouhlil počet lokací na 10.

Battlefield V si můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama