Switch v prodejích přeskočil GameCube
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch v prodejích přeskočil GameCube

Switch v prodejích přeskočil GameCube

Martin Nahodil

Martin Nahodil

30. 10. 2018 11:39
Reklama

Nikdo dnes nemůže popřít, že Nintendo Switch je úspěšnou konzolí, i když se to tak ze začátku nemuselo zdát. Nintendo se svým úspěchem rádo chlubí a nyní přišla další informační vlna plná prodejních čísel. Celkově se už prodalo 22,86 milionu kusů Switche, čímž nejnovější konzole od Nintenda přeskočila GameCube, který za dobu svého působení na scéně dosáhl 21,74 milionů kusů.

Ve sdělení také najdeme informaci, že za poslední půlrok se prodalo 5,07 milionu Switchů, což je téměř o 4 % více než loni v tom stejném období. Samozřejmě se pozornost neubírala jen ke Switchi. Ve stejném časovém úseku se také prodalo 3,69 milionu kusů NES a SNES Classic dohromady.

Také jsme se dozvěděli prodejní čísla některých konkrétních titulů. Donkey Kong Countrey: Tropical Freeze, který vyšel původně na WiiU, prodal na Switchi 1,67 milionu kopií. Mario Tennis Aces je na tom s 2,16 miliony ještě o něco lépe. Jejich největšími hity za dobu existence konzole jsou Super Mario Odyssey s 12,17 milionu, Mario Kart 8 Deluxe s 11,71 milionu a The Legend of Zelda: Breath of the Wild s 10,28 milionu prodaných kusů.

I když se může zdát, že na 3DS se úplně zapomnělo, tak jeho prodeje stále dosahují milionů, ale oproti minulým rokům drasticky klesají. S tím prý ale Nintendo již předem počítalo. Doufejme, že se jim bude stejně dobře dařit i nadále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama