Spoluzakladatel Oculu VR odchází
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spoluzakladatel Oculu VR odchází

Spoluzakladatel Oculu VR odchází

Martin Nahodil

Martin Nahodil

23. 10. 2018 07:51 2
Reklama

Virtuální realita Oculus Rift byla jednou z prvních, která před pár lety spustila v herním průmyslu VR šílenství a za dobu její existence se posunula docela daleko. Nyní ale firma přichází o člena týmu, který s ní byl od samotného začátku. Brendan Iribe, který je spoluzakladatelem Oculu VR a býval CEO společnosti, oznámil, že po více jak šesti letech odchází.

“Jsem opravdu hrdý a vděčný za to, co všechno jsme společně dokázali,” píše Iribe ve svém vyjádření. “Dali jsme dohromady jeden z nejlepších výzkumných a vývojářských týmů v historii, udělali první krok k pravé virtuální realitě s Oculem Rift a Touch a inspirovali tím zbytek průmyslu. Spustili jsme revoluci, která změní svět do takové míry, že si to ani nedokážeme představit.”

Iribe si po odchodu chce vzít nějaký čas, aby dobil baterky a zase se mohl vrhnout do práce. Kam jeho kroky povedou ale zatím nevíme. V reportu na webu TechCrunch se také podělil o informaci ohledně důvodů jeho odchodu. Prý už měl dost interních neshod ve Facebooku, což vyústilo ve zrušení vývoje nového VR headsetu. Jeho pohled na budoucnost virtuální reality byl také odlišný, takže se raději vydal jinou cestou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama