Raymondová opouští EA, své hry se nedočká
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Raymondová opouští EA, své hry se nedočká

Raymondová opouští EA, své hry se nedočká

David Plecháček

David Plecháček

23. 10. 2018 07:58 2
Reklama

EA mělo v rukávu dvě ženy, od kterých hráčská veřejnost čekala velké věci. V průběhu posledních několika let se severoamerickému vydavateli podařilo zlanařit hvězdné duo Amy Hennigovou a Jade Raymondovou. Každá dostala vlastní studio, přičemž každá měla vytvořit titul, který všem vytře zrak. Ani jedné se to nicméně nepoštěstí.

Autorka série Uncharted, Amy Hennigová, dokonce přišla o celé studio. Tým z Visceralu už neexistuje, rozdělané Hvězdné války přebral EA Vancouver a zaměstnanci, o které původní majitel neprojevil zájem, si hledají práci. To osoba stojící za hegemonem Assassin's Creed dopadla ještě docela dobře, i když se stejným efektem. Raymondová končí, ale výpověď podala dobrovolně.

Studio Motive tak přišlo o klíčovou osobu, o kterou se opíralo. Shodou okolností tak ani ona nevydá vlastní hru ze série Star Wars, i když se o ní hovořilo. Za dobu svého působení se Motive postaralo pouze o příběhový režim Battlefrontu 2, a ani s ním se autoři nijak zvlášť nevyznamenali. Snad ještě vzdáleněji, než jak na nás působila oficiálně neoznámená Star Wars hra, vypadal projekt, který měl pro EA zajistit městskou akci, jež by konkurovala sérii GTA. Ani k té neměla Raymondová daleko, vždyť se u Ubisoftu podílela i na vzniku série Watch Dogs.

Nemůžeme říct, zda k těmto hrám nikdy nedojde. Motive totiž pracují dále, a ani jedna strana, ani Raymondová, ani  Electronic Arts, nepodala oficiální vyjádření nad rámec toho, kdo slavnou autorku nahradí.

Štafetu převezme viceprezidentka studií Maxis a BioWare Samantha Ryanová. „Samantha je známá svým aktivním postojem a kreativitou, stejně tak schopností stmelovat a podporovat celý tým. Navíc je zkušenou herní designérkou, jejíž portfolio sahá od The Sims, přes Batman: Arkham City, No One Lives Forever, až po Anthem. Právě ona nahradí na pozici odcházející Jade Raymondovou. Ta pomohla vybudovat skvělý tým, jehož práce nekončí a ani se nemění," řeklo vedení EA k nastalé situaci. O skutečné situaci ve studiu můžeme nicméně pouze spekulovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama