Steam v Číně přesáhl 30 milionů uživatelů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam v Číně přesáhl 30 milionů uživatelů

Steam v Číně přesáhl 30 milionů uživatelů

Ferdys

Ferdys

22. 10. 2018 08:05
Reklama

Jeden z nejvíce vyvíjejících se herních trhů, Čína, právě přesáhl 30 miliónů uživatelů na Steamu. Tuto informaci odhalil Daniel Ahmad pracující pro společnost Niko Partners. Nejedná se však o čínskou verzi herního obchodu, nýbrž o její mezinárodní variantu. 

Ahmad tuto příznivou situaci přičítá širokému množství lokalizací, oblastním cenám a mnoha způsobům platby na Steamu. Navíc mezinárodní verze Steamu momentálně nabízí tituly, které jsou v Číně blokovány, nebo zakázány. Tato zpráva velmi potěšila čínské indie vývojáře, kteří jsou nyní schopni přinést své výtvory na globální trh.

Steam se na čínské publikum zaměřuje například i prodejem speciálních verzí her, které v lokalizaci nabízejí pouze zjednodušenou čínštinu. Tituly jako The Scroll of Taiwu a Chinese Parents tak vděčí za svůj úspěch právě Steamu. Černým koněm byla v Číně po dlouhou dobu Dota 2, ale i té se v poslední době začíná víc a víc dařit.

Všechen tento zdar ale může rychle přijít vniveč. Vše závisí na příchodu čínské verze Steamu, která bude s velkou pravděpodobností silně cenzurována, a to může vést k rychlému úpadku zájmu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama