Jak přesně bude vypadat singl v BF V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak přesně bude vypadat singl v BF V

Jak přesně bude vypadat singl v BF V

Marek Selinger

Marek Selinger

19. 10. 2018 13:09 4
Reklama

Pro většinu hráčů nadcházejícího Battlefieldu V bude stěžejní stránkou hra pro více hráčů, avšak DICE se na rozdíl od konkurenčního Treyarchu rozhodli nezbavovat se singleplayerové kampaně. Ta bude, přesně po vzoru dva roky starého Battlefieldu 1, rozdělena do dílčích příběhů, které jsou souhrnně označované jako War Stories. V uplynulých dnech jsme se dočkali jak pompézního traileru na kampaň, tak i potvrzení, že se do konce roku krom třech jistých příběhů dočkáme ještě jednoho, který bude zaměřen na německého tankistu.

Dnes se však podíváme na ten obsah pro jednoho hráče, který bude dostupný v den vydání, tedy 20. listopadu, přičemž jako první si něco povíme o části zvané Tirailleur. V něm se z části bude odrážet tehdejší koloniální politika, jelikož v hlavní roli se objeví senegalský voják, který dorazí do země, ve které nikdy předtím nebyl, ale za kterou musí bojovat. Tou je pochopitelně Francie, jejíž obyvatelé touží po oproštění se od nacistické nadvlády. Celého vyprávění budeme svědky v retrospektivním podání, kdy hlavní hrdina vzpomíná na danou epizodu svého života. V gameplay videu, které můžete vidět níže, se krátce mihne i zbraň dobře známá hráčům Battlefieldu 1, lehký kulomet Chauchat. Samotnou hratelností bude tato část zaměřena na boj pěchoty.

V pořadí druhým příběhem, který nese název Under No Flag, bude vyprávění o britském zlodějíčkovi, který je nucen narukovat to armády a přidat se k bojům v severní Africe. Zde budeme operovat v oblasti velké letecké základny, která by měla padnout za oběť našemu počínání. V tomto okamžiku budeme mít na výběr, zdali se celou základnou proplížíme a vyřídíme protivníky pěkně potichu, nebo naopak si zahrajeme na druhoválečného Ramba. 

Prozatím posledním částí singleplayerové kampaně, o kterém máme více informací, je příběh zvaný Nordlys. O něm jsme se prvotní útržky dozvěděli již při květnovém představení titulu, nicméně nyní už máme plnohodnotnou představu o obsahu i provedení. Zavítáme tedy do Norska, kde pevnou rukou vládnou nacisté. V kůži drobné, ale odhodlané bojovnice budeme s ostatními členy odboje pracovat na zničení továrny na těžkou vodu, jež je potřebná pro výrobu jaderné zbraně. Zároveň s tím se příběhem bude táhnout i rodinná linka v podobě záchrany matky hlavní hrdinky. Jak už jsme mohli vidět v průvodním singleplayerovém traileru, v této části budeme moci využít i nový herní prvek. S ohledem na lokaci však nepřekvapí, že se jedná o lyžování. Pěkným detailem v rámci příběhů bude i ta skutečnost, že všechny postavy budou mluvit svým rodným jazykem, nedočkáme se tedy situace, kdy senegalský voják bude ve francouzské armádě zvolávat anglické pokyny. Krom výše zmíněných se v rámci kampaně pro jednoho hráče dočkáme 20. listopadu ještě prologu a epilogu.

DICE se pojetím vrací k vyprávění příběhů, které by měly působit o něco komorněji. V případě Battlefieldu 1 se jejich celkové podání příliš nevyvedlo, snad to švédské letos zvládne o něco lépe. A co vy, zajímá vás ještě vůbec hra pro jednoho hráče, nebo byste byli pro to, aby se i Battlefield zbavil této části? V případě Call Of Duty to evidentně funguje, čtvrté Black Ops trhají prodejní rekordy i bez kampaně. Jak dopadne Battlefield V se dozvíme již za měsíc. Předobjednat si ho můžete na Xzone.cz.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama