Huawei konkuruje Nintendu Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Huawei konkuruje Nintendu Switch

Huawei konkuruje Nintendu Switch

David Plecháček

David Plecháček

17. 10. 2018 09:10 6
Reklama

Možná jste si z našich dojmů udělali obrázek, že je Nintendo Switch v současnosti nejlepší přenosnou konzolí, kterou si můžete pořídit. Někteří by s vámi nesouhlasili. Stále je mezi námi spousta zastánců dosluhující Vity, někteří možná preferují 3DS, ale zdá se, že nejhlasitějším odpůrcem je nově Huawei.

Jistě, mobilní telefony jsou stále častějším zařízením, na kterém hrají miliony hráčů nové hry, málo kdo se ale pouští do křížku s výrobci dedikovaných herních platforem. Huawei ale přistoupil ke kampani poměrně zostra. Při odhalování svých nových premiových strojů se totiž opřel do Nintenda, konkrétně do Switche. Novým králem na poli podobných strojů je totiž údajně Mate 20 X.

„Lepší přenosné herní zařízení,“ ukazovala obrazovka, na níž vedle sebe stál Mate 20 X a právě Nintendo Switch s připojenými Joy-cony. Je ale pravda, že se novinka snaží zaujmout především hráče, tudíž podobné srovnání se vyloženě nabízí. A své má říct i co se týče výkonu a toho, co vlastně nabízí. Switch má v přenosné verzi display velký 6,2 palců, Mate 20 X 7,2. Rozlišení? Switch nabídne pouze 720p, nový vyzyvatel si věří na 1080p.

Těch měřítek, kde Switch prohrává, je navíc o něco více, a Huawei na ně na všechny rád na akci poukázal. Například výdrž baterie, pokud se bavíme o hraní her, je v případě Mate 20 X dvojnásobná. Samozřejmě je potřeba říct, že v případě Switche porovnáváme mobilní hry třeba se Zeldou, což se sice nezdá být fér, ale na druhou stranu si na mobilu zahrajete v tuto chvíli třeba PUBG nebo Fortnite.

Asi ale uznáte, že Switch vítězí právě kvůli možnosti připevnit Joy-cony. Jenže, jak se zdá, i tato výhoda v případě srovnání s čínskou novinkou odpadá, neboť Mate 20 X má též dedikované plug-and-play gamepady. Zdá se, že o novém králi nemůže být pochyb. A to jsme nezmínili například lepší, výkonnější procesor, nebo například vodní chlazení, které by měl Mate 20 X chránit před přehříváním.

Skutečně se jedná o zařízení, které musí budit obdiv. Jak ale asi víte, Huawei ukazuje jen jednu stranu mince. O hrách už jsme v určitém ohledu mluvili, ale je pravda, že Nintendo má knihovnu her, se kterou se stále rostoucí Android market nemůže rovnat. Ale pokud vám přeci jen tamější nabídka stačí, tak je tu poslední aspekt, který je potřeba brát v potaz. Mate 20 X stojí třikrát více...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama