Otevřená beta Discord Storu je tady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Otevřená beta Discord Storu je tady

Otevřená beta Discord Storu je tady

Filip Švácha

Filip Švácha

17. 10. 2018 12:04
Reklama

Nedávno jsme vás informovali o tom, že populární chatovací program Discord dostane svůj vlastní online obchod. Zařadil by se tak mezi mnohem větší hráče na trhnu, jako je Steam nebo GOG. Zdá se, že čekání je u konce, neboť byla spuštěna beta Discord Storu, kterou si může dle libosti vyzkoušet.

Je ovšem jasné, že se hned nebude chtít vyrovnat hegemonům na trhu, vždyť při spuštění bety je k dispozici asi dvacítka her. Přesto by vám ale Discord Store mohl něco nabídnout. K dispozici bude totiž několik služeb, které vypadají vcelku zajímavě. Předně jde o program First on Discord, s jehož pomocí by do služby měly přicházet indie tituly s časovou exluzivitou. Podle vývojářů budou hry dostupné přibližně devadesát dní, přičemž po vypršení lhůty mohou jít do prodeje i mimo Discord Store.

Dále bude v nabídce Discord Nitro, služba podobná Netlixu nebo třeba Xbox Game Passu. Za ni se bude platit měsíční poplatek ve výši deseti dolarů. Discord Nitro nabídne asi padesátku her, mezi kterými najdeme kvalitní tituly jako třeba This War of Mine nebo Brutal Legend. 

No a pak byla ještě představena vychytávka v podobě Discord´s Universal Library. Jedná se o launcher schopný spustit jakoukoliv hru, kterou máte v počítači. Zároveň ale nahradí všechny ostatní launchery, takže by mělo dojít k celkovému zjednodušení při spouštění vašich oblíbených her.

Je otázka, jak se Discord popere s konkurencí, která není zrovna zanedbatelná. Myslíte si, že má šanci na úspěch? Nebo už je podle vás těchto služeb na trhu až moc? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama