Autoři Magicky chystají online third-person hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Magicky chystají online third-person hru

Autoři Magicky chystají online third-person hru

David Plecháček

David Plecháček

17. 10. 2018 10:32
Reklama

Magicka, Gauntlet nebo Helldivers, to jsou nejznámější tituly studia Arrowhead Games Studios ze švédského Stockholmu. A když bychom k nim přidali The Showdown Effect, měli bychom dokonce kompletní seznam. Vyjme té nejméně známe hry je všechny spojuje jejich top-down kooperativní pojetí, které dosud bylo pro studio klíčové. Novinka ale bude podle všeho diametrálně odlišná.

Začněme pojetím. Už se nebude jednat o top-down (nebo side-scrolling v případě Showdown Effectu) akce, nýbrž o third-person záležitost. Tuto informaci se některým podařilo získat z dosud nevydaného rozhovoru magazínu The Indie Game Website se spoluzakladatelem studia Johane Pilestedtem. Ten také přiznal, že kooperace zůstává, byť se nově bavíme o online hře.

„Museli jsme se nějakým takovým směrem vydat. Musíme zjisti, jak získat a oslovit větší počet hráčů naším bizarním způsobem vývoje her, které se nedrží zajetých konvencí herního průmyslu,“ řekla v odpovědi na jednu otázku jedna z klíčových postav studia. „Snažili jsme se pracovat s emocemi, ale také s tím, jak lidé mezi sebou komunikují, zatímco hrají.“

Pilestedt vyjádřil názor, že málokdy a málokde se toho děje mezi hráči tolik, jako ve chvíli, kdy spolu hrají videohry. „A s tímto chceme v nové hře experimentovat.“ Jak už padlo výše, výsledkem má být third-person online hra. Víc ale prozatím nevíme, včetně názvu nebo přibližné doby, kdy bychom se jí mohli dočkat. Více se pravděpodobně dozvíme v následujících dnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama