Autor God of War chce horor na VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autor God of War chce horor na VR

Autor God of War chce horor na VR

Ferdys

Ferdys

16. 10. 2018 08:44 1
Reklama

Oba otcové série God o War, David Jaffe a Cory Barlog, se sešli na live streamu. Během vzájemné diskuze se první jmenovaný nechal slyšet, že by se chtěl podílet na vývoji nového hororu pro VR. 

Když se blížil stream ke konci, David se Coryho Barloga zeptal, jaký je jeho postoj k vývoji her pro virtuální realitu. Odpověď byla jednoduchá: “Nikdo neví, jaká bude budoucnost VR. Zatím se nikomu nepovedlo mě dostat přes stav nevolnosti, který mě po chvíli ve VR přepadne. Hrozně bych si to chtěl užít, ale jsem ten typ, kterému se po chvilce zkrátka udělá špatně.“

Jaffe na to reagoval se slovy, že v jeho případě je situace zcela opačná - nechce zařízení nikdy sundat: „Je to úžasné! VR mě neuvěřitelně vtáhlo a okouzlilo. Kdybych měl příležitost vrátit se k hrám ve stylu VR, byl bych tam pořád. To tak člověka dokáže vtáhnout; tedy samozřejmě pokud s tím má dobré zkušenosti,“ řekl.

Dále nicméně překvapivě poznamenal, že by chtěl vytvořit VR horor s ponurou atmosférou zatopené oblasti. Hráč by se musel potýkat se strastmi, v nejpostiženějších místech se potápět a doprovodem by mu byl neustálý déšť. Jaffe svou vizi specifikoval jako nadpřirozenou verzi Čelistí v zatopeném New Orleans. A prozradil i svou inspiraci: tento nápad mu vnukla zatopená část z Resident Evilu 7.

Kromě prvního God of War se David Jaffe podílel na vývoji her ze série Twisted Metal a naposledy se podílel na Drawn to Death. Na druhé straně Cory Balrog projevil zájem o hry z universa Spider-Mana a také hry od studia Telltale. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama