V 65 letech zemřel Paul Allen, zakladatel MS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V 65 letech zemřel Paul Allen, zakladatel MS

V 65 letech zemřel Paul Allen, zakladatel MS

David Plecháček

David Plecháček

16. 10. 2018 09:37 3
Reklama

Možná to není Steve Jobs ani Satoru Iwata, ale věříme, že Paula Allena většině našich čtenářů nemusíme představovat. Byl to právě on, kdo spolu s Billem Gatesem oslovil tehdejší vedení MITS, a v jeho kancelářích v Albuquerque v Novém Mexiku utvořili ze dvou slov, Micro a Soft, základy jedné z největších společností na světě. O 43 let později bohužel Paul Allen zemřel.

Allen, leč už v důchodu, byl stále označovaný za vášnivého přednašeče, filantropa, ale především za investora a magnáta, který zůstal aktivní i dlouho poté, co se zřekl těch nejvyšších pozic v Microsoftu. Veřejný obraz aktivního podnikatele se ale změnil před dvěma týdny, když sám Allen přiznal, že se zhoršilo dlouhotrvající onemocnění, které způsobuje rakovinu krve. Allen tento boj, který v různých obměnách trval od roku 1983, v pondělí bohužel prohrál.

„Můj bratr byl neuvěřitelnou persónou v každém slova smyslu,“ řekla Jody Allenová, sestra Paula. Kromě ní se samozřejmě ke ztrátě vyjádřily i největší osobnosti ve světě elektroniky. „Láme mi srdce, že odešel jeden z mých nejbližších a nejdražších přátel,“ říká Bill Gates, kterého pojí s Allenem dlouhá minulost. „Paul byl skutečný partner a jedinečný přítel. Osobní počítače by bez něj pravděpodobně neexistovali,“ dodal.

Kromě něj ale svou lítost projevil i výkonný ředitel Microsoftu Satya Nadella, šéf konkurenčního Applu Tim Cook nebo výkonný ředitel společnosti Google Sundar Pichai. Všichni se do jednoho shodují na tom, že odešel člověk, který pro svět moderních technologií udělal neuvěřitelné množství práce, která v určitém ohledu změnila svět k nepoznání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama