Konec Spider-Mana měl být původně jiný
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konec Spider-Mana měl být původně jiný

Konec Spider-Mana měl být původně jiný

David Plecháček

David Plecháček

15. 10. 2018 11:45
Reklama

Tohle možná bude maličko spoiler, takže pokud jste ještě nehráli Marvel's Spider-Man od Sony respektive od Insomniac Games, možná byste měli přemýšlet nad tím, že novinku zavřete a vrátíte se k ní až za nějaký čas. Z materiálů vydaných ještě před záříjovým datem vydání se totiž zdálo, že Peter bude bojovat jen proti jednomu z padouchů. Jenže to je jen první část hry, v té druhé je Mr. Negative upozaděn.

Oblíbený pavoučí muž proti sobě dostane známou skupinu superpadouchů, tzv. Sinister Six. V ní mají své místo ty nejikoničtější postavy, které se v univerzu Spider-Mana nachází. Přeci byste si nemysleli, že by si Insomniaci nechali svou šanci vzít z rukou. Právě naopak. Bryan Intihar, kreativní režisér hry, prozradil v rozhovoru pro GameInformer, že závěr měl být od fínální verze poměrně odlišný – a padouši by byli bývali dostali více prostoru.

Je to něco, na co jsme si stěžovali i my. Ta největší jména totiž přijdou na scénu až příliš pozdě, a než se s nimi stačíte „seznámit“, už zase míří za katr. Vulture, Electro, Rhino, ale i další, měli mít ve hře každý svůj bossfight. „Měli jsme s kažýdm z nich více misí. Bohužel jsme dojeli na několik věcí, za A, docházel nám čas, a za B by to možná působilo až moc jako vata. Nedosahovalo to takové kvality, v jakou jsme doufali,“ řekl.

A tak se místo toho rozhodlo, že z původních plánů sejde. Kromě toho, že ubylo nadbytečného obsahu, to ale v obecném slova smyslu změnilo i jiné aspekty hry. Zpět k bossfightům, které jsme dříve naťukli. „Začali jsme výslednou hru mnohem více kondezovat. A tak se nakonec stalo, že například souboj s dvojicí Electro a Vulture dopadl mnohem lépe, než kdyby se s nimi Spider-Man měřil po jednom podle původního plánu. Lépe to zapadá do příběhu a navíc to dodává třetímu aktu spád, takže nakonec jsme díky těmto řezům vytvořili lepší hru.“

Uvidíme, není všem dnům konec. Třeba se dočkáme pokračování, v němž dostanou ti největší padouši větší roli, prostor se v podobném světě vždy najde. Navíc, soudě dle úspěchů, jakých hra od původních dní dosahuje, se jedná pro Sony o trefu do černého. A ani druhý díl by případně nemířil vedle.

Marvel's Spider-Man si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama