Spekulace o podobě příštího dílu Diabla
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace o podobě příštího dílu Diabla

Spekulace o podobě příštího dílu Diabla

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 10. 2018 15:07 14
Reklama

Od vydání Diabla III uplynulo letos už šest let, přesto hra pořád žije a počátkem listopadu si dokonce odbyde obnovenou premiéru na nové platformě – Nintendu Switch. Přeci jen nás ale také zajímá, jaké plány má Blizzard s touto slavnou značkou do budoucna. A přestože oficiální kanály zarytě mlčí, o spekulace nouze není.

Jedna taková se objevila na diskuzním fóru Reddit a předem upozorňujeme, že je opět třeba brát ji s velkou rezervou. Uživatel s přezdívkou Rengarious ve svém obsáhlém příspěvku tvrdí, že má přítele, jenž pro Blizzard pracuje a podělil se s ním o několik detailů o tom, jak by příští Diablo mělo vypadat. Samozřejmě je tu značná pravděpodobnost, že si celou věc vycucal z prstu, na druhou stranu podoba hry, kterou popisuje, zní poměrně uvěřitelně.

Tak tedy – příští Diablo se má podle něj odehrávat ve zcela otevřeném světě. V Blizzardu údajně vyhodnocují dva možné názvy – tradiční Diablo 4, nebo Diablo: World of Sanctuary. Půjde o izometrické MMO s hlavní dějovou linií, kterou můžete absolvovat sami, s přáteli nebo náhodnými lidmi. Ty budete potkávat ve světě tak, jak je běžné v jiných MMO hrách. Diablo 4 má samozřejmě obsahovat PVP, detaily však Rengarious údajně nezná, stejně tak jako si není jist počtem hráčů na jednom serveru.

Hra má běžet na zbrusu novém enginu, její atmosféra je údajně mnohem temnější, než tomu bylo v případě třetího dílu. Stylizace je prý podobná Dark Souls, ale méně realistická. Herní systémy, jako je loot, podoba endgame a podobně jsou Rengariovi zatím také utajeny, máme ale počítat s tím, že i příští Diablo bude, podobně jako Overwatch nebo další hry od Blizzardu vnímáno jako služba, do níž bude pravidelně přidáván placený i bezplatný obsah.

Vrátit se mají známé třídy postav, jako je barbar, amazonka nebo kouzelnice či nekromant. Hra je údajně vyvíjena na příští generaci konzolí, takže o ní ještě nějaký čas z oficiálních zdrojů neuslyšíme. Jak reálné se vám tyto spekulace zdají? Myslíte, že bude takhle další Diablo skutečně vypadat, nebo jde o snůšku výmyslů? A líbí se vám tato představa? Dejte nám vědět v komentářích.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama