Změna jména v PSN oficiálně potvrzena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Změna jména v PSN oficiálně potvrzena

Změna jména v PSN oficiálně potvrzena

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 10. 2018 06:32 2
Reklama

Zhruba před týdnem jsme informovali o spekulacích ohledně možnosti změnit si uživatelské jméno v PSN. Server Kotaku získal informaci od vývojářů z několika různých studií, kteří podle všeho upravují své hry na plánované změny ze strany Sony. Ta nyní informaci potvrdila na oficiálním PlayStation blogu.

Možnost změnit si jméno vyzkouší jako první uživatelé, kteří se zaregistrovali jako testeři pro systémové updaty PS4. V Sony nenechávají nic náhodě a novou funkci si patrně chtějí nejdříve řádně otestovat. Zároveň se evidentně neváhali inspirovat u konkurenční služby Microsoftu. Stejně jako u Xbox Live bude první změna zdarma, všechny další za poplatek. Opakovaná změna vyjde uživatele na deset eur, předplatitelé služby PlayStation Plus mají úpravy za polovic.

Má to ale malý háček. Změna jména je podporována tituly vydanými v dubnu tohoto roku a později. Novou funkci by měla podporovat také většina dalších nejvíce hraných her vydaných před tímto datem. Neplatí to ale pro všechny aplikace a hry. V některých případech se mohou objevit chyby. Jako řešení vzniklých problémů doporučuje Sony zpětnou změnu na původní ID.

Proč se v některých hrách objevují problémy? Vysvětlení se přímo nabízí. Zavedení nové funkce je z technického hlediska poměrně náročné. Už z původní zprávy od Kotaku vyplývá, že sami vývojáři kvůli ní musí svou hru upravit. Některým zkrátka tato „maličkost” nestojí za námahu. Možná také proto se v Sony raději rozhodli připravit seznam her, které budou změnu ID podporovat. Seznam by měl být dostupný při oficiálním spuštění nové funkce.

Testování by mělo probíhat do konce listopadu, začátkem příštího roku bude změna jména dostupná pro všechny uživatele PS4. Co na to říkáte? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama