DICE vysvětlují systém průrazných materiálů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DICE vysvětlují systém průrazných materiálů

DICE vysvětlují systém průrazných materiálů

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 10. 2018 15:18 2
Reklama

Battlefield V měl původně vyjít už příští týden, nakonec ale došlo k posunutí termínu vydání o celý jeden měsíc. Vývojáři to zdůvodňují laděním a vylepšováním všech prvků hratelnosti. Jedním z nich je i penetrace objektů kulkami. Víc se na toto téma rozpovídal na blogu hry senior game designer Rickard Antroia.

Ten vysvětluje, že penetrace je další nástavbou na destrukční model, který představil Battlefield 1. V této hře byla celá řada zdí, budov a dalších možností úkrytu, které byly v boji rychle ničeny a z bojiště se stávala placka. To vedlo k přehodnocení toho, jakým způsobem DICE budují architekturu map. Cílem bylo zvýšení interakce mezi hráčem a prostředím. Různé úkryty mají nyní vydržet palbu, ale neposkytovat absolutní bezpečí. Zároveň má systém také řešit problémy se snipery, kterým je nyní možno mnohem lépe znesnadnit situaci krycí palbou.

Lehké zbraně, jako jsou pistole nebo pušky, dokáží prostřelit slabé materiály, mezi něž se řadí látka, sklo nebo dřevěné dveře. Samopaly a brokovnice mají větší penetrační hodnoty, kulomety jsou v tomto ohledu nejsilnější variantou. Dokáží překonat dřevěné zdi a pytle s pískem. S kamennými zdmi si pak poradí tankové či letecké kulomety. Zároveň je ale třeba počítat s tím, že kulky, které projdou zdí, způsobí výrazně menší poškození. 

Antroia zároveň říká, že se nastavení penetrace může v budoucnosti změnit na základě zpětné vazby. Po otevřené betě například došlo ke snížení účinnosti průraznosti ostřelovačských pušek, které na tom v minulosti byly stejně jako kulomety. Battlefield V vychází 20. Listopadu na PC, PS4 a Xboxu One. Můžete si jej předobjednat v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama