Chmurné Transmission je retro ETS z 80. let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chmurné Transmission je retro ETS z 80. let

Chmurné Transmission je retro ETS z 80. let

David Plecháček

David Plecháček

10. 10. 2018 11:22 1
Reklama

Myslíme, že tvrzení, že Transmission je jako mix Euro Truck Simulatoru a Jalopy docela sedí. A když tento příměr poprvé pronesli samotní vývojáři, není důvod jej jakkoliv měnit. A opravdu, novinka je o přejíždění po světě a plnění zakázek, jen v osmdesátých letech minulého století. A ještě ta stylizace. Paleta barev jako vystřižená třeba z Blood Dragonu? Tak jo, přidáme do mixu i třetí hru.

Za zajímavou novinkou stojí britský vývojářský tým Sea Green Games. Hra byla nejprve představena na Twitteru, přičemž původně šlo jen o pouhé noční řízení po dálnicích. Jenže od té doby se leccos změnilo a hra se rozrostla skoro až na meditativní zážitek odehrávající se v otevřeném světě a navíc člověka láká svou ponurou, přesto něčím výjimečnou atmosférou.

„Jako malý přepravce budete potkávat neobvyklé postavy, vozit jejich balíčky po regionu, ale zároveň se budete dozvídat jejich příběhy,“ říkají autoři na Steamu. A to budete dělat tak dlouho, dokud se neunavíte a neulehnete do své postele. Svůj výdělek můžete vždy na konci dne utratit a pořídit si například novou garáž nebo nové vozidlo, které vám umožní vzít i větší zakázky.

Každopádně se zdá, že Transmission bude procedurálně generované. Navíc se řidič musí spolehnout na obyčejnou mapu a cedule, které vám budou jako jediné hlásit, kudy kam. Zapomeňte na jakoukoliv formu navigace GPS, novinka vám připomene, jak se žilo v době, kdy podobné moderní výdobytky ještě zdaleka neexistovaly.

Tou nejhorší zprávou je asi termín, kdy by měla novinka vyjít. Až v prvním čtvrtletí roku 2020. Zdá se to za dlouho... ale je to vlastně za rok a pár týdnů k tomu. Nezapomeňte se podívat, jak Transmission vypadá. Stojí to za to.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama