Sony potvrdila vývoj PS5. Dorazí za rok?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony potvrdila vývoj PS5. Dorazí za rok?

Sony potvrdila vývoj PS5. Dorazí za rok?

Marek Selinger

Marek Selinger

10. 10. 2018 10:12 3
Reklama

Jedna generace konzolí skončí, jiná zcela určitě někdy začne. Kdy přesně, to samozřejmě ještě nevíme. Přesné informace mají krom Sony a Microsoftu i ti největší vývojáři typu Ubisoft či Electronic Arts. Nicméně včera jsme se dočkali potvrzení toho, co se vesměs očekávalo, tedy, že nějaká PS5 zcela určitě jednou vyjde.

Sám šéf celé společnosti Kenichiro Yoshida pro Financial Times řekl, že je nezbytně nutné, aby jednou vyšla další konzole Playstation. Dalších detailů jsme se bohužel nedočkali, spekuluje se o dvou verzích konzolí, přičemž ta první by vypadala tak, jak si konzole představujeme dnes. Ta druhá by naopak byla zaměřena na streamování her. Jak by to v praxi vypadalo, samozřejmě netušíme, avšak že by trvání na novou generaci konzolí mohlo čekat pouhý rok, dnes naznačilo studio Infinity Ward stojící za některými díly Call of Duty. Na LinkedInu studia se objevil inzerát na volné místo, kdy by daný uchazeč měl pracovat na next-gen titulu. Při rotaci všech tří studií starající se o Call of Duty sérii, tedy Infinity Ward, Treyarch a Sledgehammer Games, mají příští díl na starost právě první jmenovaní vývojáři. Vypadá to tedy, že nadcházející hrou Infinity Ward by mohlo být next-gen Call of Duty, které by vyšlo na podzim 2019 na „PS5“, „Xbox Scarlett“ a PC.

Berte však ohled na to, že se jedná pouze o spekulace, ale jak jsme naznačili v úvodu novinky, vývojáři vědí o nových konzolích více a pokud případné uchazeče lákají na práci na next-gen projektu, musejí mít od Sony i Microsoftu potvrzené informace. Nicméně předchozí zprávy mluvily o tom, že další generace konzolí dorazí až v roce 2020, takže na oficiální stanoviska jak Sony, tak Microsoftu si budeme ještě nějakou dobu muset počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama