Silas z Gunslingera má vzkaz pro hrdinu RDR2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Silas z Gunslingera má vzkaz pro hrdinu RDR2

Silas z Gunslingera má vzkaz pro hrdinu RDR2

David Plecháček

David Plecháček

9. 10. 2018 09:04 5
Reklama

Tenhle podzim je místo jen pro jeden pořádný western. Je zbytečné na toto téma polemizovat nebo o tvrzení více pochybovat; souhlasně přikyvují i autoři dalších dobově zasazených her, například polský Techland. Divoký západ je plný legend, a RDR2 se brzy zařadí po jejich bok.

To jsou parafrázovaná slova Silase Greavese, který před vydáním očekávané hry od Rockstaru promluvil směrem k jeho hlavnímu protagonistovi, Arthuru Morganovi. Protože, jak už padlo, divoký západ je plný legend. A Silas, hlavní hrdina Call of Juarez: Gunslinger, je přesvědčený, že právě Arthur bude jednou z největších legend, která se kdy na západě pohybovala. „Jsem si tím jistý,“ říká.

„Protože legendy, víš, ty nikdy neumíraj. Legendy se nějak změní, ale časem se vrátí, silnější, než kdy dřív.“ Pokud jste Gunslinger hráli, zřejmě dáte Silasovi za pravdu a víte, že moc dobře ví, o čem mluví. Jedná se samozřejmě o hezkou narážku směrem k Rockstaru, na kterou se můžete podívat níže, ale vyvstává otázka, jestli náhodou za tím nehledat trochu víc?

Slova starého hrdiny totiž mohou znamenat i návrat povedené westernové střílečky, jejíž moderní adaptaci z Cartelu raději vymažeme z paměti. Gunslinger vyšel v roce 2013, tudíž se jedná o hru, které by pokračování slušelo – zároveň se ale jedná i o titul v ideálním věku, jemuž by nebyl problém vytvořit po vzoru dnešní doby nějaký remaster. Co byste si dali radši vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama