FIFA 19 dostává patch. A maže Ronalda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA 19 dostává patch. A maže Ronalda

FIFA 19 dostává patch. A maže Ronalda

Marek Selinger

Marek Selinger

7. 10. 2018 14:44 20
Reklama

Letošní díl FIFA vyšel teprve před pár dny, tudíž není divu, že je okolo něj rušno. Možná jste na sociálních sítích zaregistrovali tweet českého brankáře Arsenalu Petra Čecha, který si tak trochu dělal sám ze sebe legraci. Upozornil totiž vývojáře z EA na drobnou chybku, kdy jeho herní podobizna má při vyjednání o novém kontraktu v kariérním režimu stejnou helmu, jakou používá při samotných zápasech. Sice podrobně neznáme módní vkus naší bývalé reprezentační jedničky, ale jak on sám glosoval, raději by si na dané jednání vzal kravatu místo helmy.

FIFA 19 dostává patch. A maže Ronalda
i Zdroj: Hrej.cz

Tuto chybku autoři již opravovali v aktuálním patchi, který krom tohoto přináší pouze opravy některých bugů. Hráči se tak žádných změn v hratelnosti prozatím nedočkali, dle svého vyjádření chce studio ponechat hratelnost v takovém stavu, v jakém byla při vydání, aby si hráči na nový ročník zvykli.

FIFA 19 dostává patch. A maže Ronalda
i Zdroj: Hrej.cz

Okolo titulu se však dějí daleko podstatnější události. V posledních dnech se na veřejnost dostala informace, že hlavní hvězdy hry, Portugalec Cristiano Ronaldo, se měl údajně před několika lety dopustit znásilnění. Samotný hráč veškerá obvinění samozřejmě odmítl, avšak samotné EA provedlo několik opatření, které ve výsledku vypadají jako distancování se od Ronalda. Zmínky o něm zmizely ze všech sociálních sítí, změny se dočkala i samotná ikonka hry, ze které zmizela hráčova podobizna. Samotné studio se vyjádřilo v tom duchu, že celou situaci pečlivě monitoruje, přičemž od sportovců, se kterými EA spolupracuje, společnost požaduje dodržování stejných hodnot jako vyznává ona sama.

I přesto, že vlastně není známo, jak celý spor dopadne, to EA nezabránilo de facto vynést nad hráčem „rozsudek“. Mně osobně to připomíná situaci okolo herce Kevina Spaceyho, kdy po prvním obvinění ze stejného prohřešku jako v případě Ronalda se dočkal podobné reakce ze strany víceméně celého Hollywoodu. Co na danou situaci říkáte vy, máte pro chování EA pochopení, nebo stojíte na straně hráče? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama