PSN zřejmě brzy umožní změnit jméno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PSN zřejmě brzy umožní změnit jméno

PSN zřejmě brzy umožní změnit jméno

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 10. 2018 04:36 8
Reklama

Pamatujete si ještě na moment, kdy jste si vymýšleli jméno ke svému účtu na PlayStationu? Možná jste v tu chvíli ještě ani netušili, že následně nebudete mít možnost přezdívku změnit, takže se nyní prezentujete pod bláznivým a narychlo vytvořeným pseudonymem. Právě možnost změnit si uživatelské jméno na PSN účtu je ze strany hráčů jednou z nejžádanějších věcí. Nyní to vypadá, že volání po změně bude brzy vyslyšeno.

S informací přišel server Kotaku. Tři lidi ze tří různých studií mu potvrdili, že v posledních měsících vyvíjejí nemalé úsilí k tomu, aby připravili své hry na změnu, kterou v Sony chystají. Další člověk dokonce poskytl fotku interní dokumentace Sony, kde PSN profil disponoval možností „edit username.” Zdroje samozřejmě zůstávají v anonymitě.

PlayStation Network si odbyla premiéru v roce 2006, nemožnost změnit si uživatelské jméno patří doposud mezi nejpodivnější omezení služby. Jde patrně o výsledek nešťastného rozhodnutí během navrhování systému. Jednotlivé profily uživatelů jsou totiž navázány přímo na konkrétní uživatelské jméno. Kdyby byly místo jména spojeny s unikátním číslem, bylo by vše jednoduší. Někteří hráči se tak již dlouhých 12 let musí prezentovat pod přezdívkou, která už dávno nereflektuje jejich identitu. U konkurenční služby Xbox Live je přitom změna uživatelského jména velmi jednoduchá. Je však potřeba připomenout, že krom první úpravy, která je zdarma, jsou všechny další zpoplatněny.

Kdy změna přijde, zatím není známo. Možná s dalším updatem firmwaru. Co na to říkáte? Změníte si přezdívku, až bude možnost k dispozici? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama