Šéf Playground Games o akvizici Microsoftem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Playground Games o akvizici Microsoftem

Šéf Playground Games o akvizici Microsoftem

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 10. 2018 13:45 1
Reklama

Studiu Playground Games v uplynulých dnech vyšel čtvrtý díl populární závodní série Forza Horizon a z hodnocení v recenzích vyplývá, že britští vývojáři opět uhodili hřebíček na hlavičku. Na letošní E3 jsme se dozvěděli o akvizici studia Microsoftem. Proč po dlouhých letech nezávislosti Playground Games k tomuto rozhodnutí přikročili? Na to v rozhovoru pro britský Eurogamer odpověděl šéf studia Ralph Fulton.

Zmínil, že Playground si dlouhodobě svou nezávislost užívali. Po vydání Forzy Horizon 3 si ale uvědomili, že to je patrně to nejlepší, co jako nezávislé studio dokáží udělat. Navíc do té doby šlo o studio o jednom týmu, zatímco nyní v Playground kromě Forzy Horizon vzniká i další, dosud nepředstavený projekt. Fulton říká, že když vidíte takový růst, změní to způsob, jakým přemýšlíte o budoucnosti. Navíc podle něj Forza Horizon 3 symbolizovala vrchol toho, co by jako nezávislé studio dokázali udělat. A protože se Playground chtějí neustále zlepšovat, nezbývalo než se stát členem rodiny Microsoftu.

Fulton také popisuje vztahy, které studio s redmontským gigantem udržovalo: „Měli jsme takový zvláštní, ani ne first-party, ani ne trird party statut. Asi tomu lze říkat second-party. Byli jsme nezávislým studiem, které pracuje pro Microsoft, ale vyvíjeli jsme pro něj first-party tituly a podle toho s námi bylo zacházeno. Pravděpodobně jsme byli na samém začátku fronty, co se týče technologií, měli jsme k dispozici první devkit Xboxu One S v Británii, naše hra jako první podporovala cross-play, myslím, že jsme byli druzí s implementací HDR. O těchhle věcech jsme věděli zřejmě v předstihu před ostatními, ale pořád tam byla určitá mez, která neexistuje, pokud jste součástí rodiny.

Forza Horizon 4 si v Tadeášově recenzi odnesla hodnocení 5/5 a sérii závodů v otevřeném světě dělá parádu. Patrně nejzajímavější novinkou je implementace ročních období. Jsme zvědavi, co se vyklube z činnosti druhého týmu Playground Games. Bude to ono často spekulované pokračování série Fable? Nezbývá než si počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama