Prezident Blizzardu odstoupil z funkce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prezident Blizzardu odstoupil z funkce

Prezident Blizzardu odstoupil z funkce

Martin Nahodil

Martin Nahodil

4. 10. 2018 11:30
Reklama

V poslední době se v souvislosti se společností Blizzard mluví hlavně v souvislosti s nadcházejícím BlizzConem, na kterém nám jako každý rok představí své plány do budoucna. Dnes se ale z čista jasna na jejich webu objevilo oznámení ohledně toho, že prezident a spoluzakladatel společnosti Mike Morhaime odstupuje z funkce a nyní bude působit jako strategický poradce. Na jeho místo nastoupí J. Allen Brack, který dlouhá léta stál v čele vývoje MMO World of Warcraft.

“Po těch dlouhých letech, co jsem pracoval s několika nejtalentovanějšími lidmi v oboru tvorby videoher a virtuálních světů, jsem se rozhodl, že je na čase změnit vedení Blizzardu,” uvedl Morhaime ve svém vyjádření. “Nyní budu působit jako poradce ve společnosti, kterou miluji a uznávám. Moje povinnosti jakožto prezidenta Blizzardu převezme můj přítel, kolega, poradce a dlouholetý správce World of Warcraftu, J. Allen Brack.”

Morhaime poděkoval všem za podporu a Blizzardu přeje do budoucna jen to nejlepší. Stejně tak vzdal hold komunitě za podporu společnosti po více jak 3 dekády. “Nejen, že jste byli se mnou při těch největších událostech a úspěších v mém životě, ale byli jste tu i v těch nejtěžších chvílích. Jsem rád, že jsem spoustu z vás měl možnost potkat osobně.”

Ke změně vedení se vyjádřil také Bobby Kotick, CEO pro Activision Blizzard. “J. je součástí Blizzardu přes 12 let ve vedení WoW týmu. To vyžaduje vizi, kreativitu a obrovský závazek komunitě . To všechno J. zvládá více než dekádu,” řekl Kotick. “J. je inspirativní lídr. Ukázal neochvějnou angažovanost vůči naší komunitě a dokáže být kreativní a inovativní.”

Změna prezidenta ale není to jediné, co se v Blizzadru událo. Ray Gresko, který v minulosti pracoval na hrách Overwatch a Diablo 3, nyní bude působit ve funkci hlavního ředitele pro vývoj. Allen Adham se pak od World of Warcraft týmu přesune na pozici, která nebyla blíže specifikována. Blizzard si tedy momentálně prochází hned několika změnami najednou a my mu také do budoucna přejeme jen to nejlepší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama