O svého koně se v RDR budeme muset starat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O svého koně se v RDR budeme muset starat

O svého koně se v RDR budeme muset starat

David Plecháček

David Plecháček

3. 10. 2018 10:22
Reklama

Život desperátů na divokém západě nebyl zrovna co se vztahů týče nijak vázaný, což ostatně svým fungováním dokládá i parta, v níž se John Marston pohybuje a proti níž se za určitých konstelací postavil. S trochou nadsázky se dá říct, že nejpevnější pouto je vázalo k vlastnímu koni. Víte, jak to myslíme. Vztah se svým čtyřnohým společníkem ale bude potřeba v nové hře, která zanedlouho vyjde, z různých důvodů rozvíjet.

Arthur Morgan, hlavní hrdina hry, to nebude mít tak snadné jako John v předešlém titulu. Koně, kterého si osedlá, si totiž bude muset v určitém slova smyslu vycvičit. Kůň totiž nebude od začátku automaticky poslušný, ale leccos se bude učit. Je potřeba se o něj starat a rozvíjet vzájemnou důvěru. Ta je znázorněna čtyřmi úrovněmi.

Každá nová úroveň vylepší vlastnosti a charakter zvířete. Například už na druhé úrovni se bude kůň rychleji otáčet dle vašich povelů, a bude schopný udělat něco jako „smyk“. Tyto vlastnosti oceníte ve chvíli, kdy někoho budete ve vysoké rychlosti pronásledovat, nebo když se budete pohybovat v náročném, úzkém terénu. S další úrovní se ale mohou zlepšit i další vlastnosti.

Pokud máte svého koně čerstvě, mohou ho vystrašit vystřelené náboje ať už z vašich zbraní, nebo ze zbraní vašich nepřátel. Koně dokonce mohou splašit i jiné nebezpečné věci, které se po okolí nachází. Čím déle spolu ale budete, tím nebojácnějšího koně budete ovládat. Nemůžete zkrátka čekat, že váš přítel projde spolu s vámi bažinami, kde se to jen hemží hady a aligátory. S ořem jsou spjaté i další aktivity. Na vyšší úrovni vzájemného vztahu jej můžete navléct do lepších a okázalejších postrojů, aneno možná spíše oceníte, že přiběhne na delší vzdálenost.

Věcí, které lze prostřednictvím vzájemné interakce vylepšovat, není málo. Zároveň je to ale jen zlomek toho, co Red Dead Redemption 2 nabídne. Pouhé tři týdny nás dělí od vydání pravděpodobně nejočekávanější hry letošního roku, a pokud jste o kvalitách přesvědčeni už teď, můžete si novinku předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama