Další hra autorů Inside a Limbo bude sci-fi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další hra autorů Inside a Limbo bude sci-fi

Další hra autorů Inside a Limbo bude sci-fi

David Plecháček

David Plecháček

3. 10. 2018 09:48 4
Reklama

Hry Limbo a Inside sdílely hned několik styčných prvků, které teď můžeme přičítat na vrub DNA svých autorů. Temné až černé veskrze depresivní světy, ale také osamělost, to jsou poznávací znamení, díky nimž snadno oba dosavadní projekty studia Playdead poznáte. Zatímco dříve se mohlo jednat jen o pouhou náhodu, teď už je jasné, že i nový projekt bude v tomto ohledu stejný.

Ne, studio Playdead nepatří zrovna k těm, kteří by své hry dávali na odiv dlouho před vydáním. Dá se říct, že ani o Limbu, ani o Inside jsme toho příliš nevěděli, dokud jsme je naživo neviděli. Oba tituly ale sklidily pozitivní ohlasy a dařilo se jim i prodejně, tudíž je jasné, že vývojáři budou pokračovat v zajetých kolejích a že něco chystají. O co ale půjde?

Arnt Jensen, zakladatel dánského studia, byl v rozhovoru pro domácí mutaci časopisu ComputerWorld nečekaně konkrétní. „Naše nová hra se stane osamělým sci-fi putováním po dalekém vesmíru,“ řekl. Na novince zatím pracuje průměrně 40 zaměstnanců, ale stále ještě není hotový ani funkční prototyp. Celý projekt je zatím ve fázi realizace nejrůznějších nápadů.

Hratelná verze by měla být k dispozici pro interní použití příští rok. Vydání tedy nečekejme dříve, než v roce 2020. Jak ale internet sborem připomíná, studio má takovou reputaci, že ať už vlastně dělá cokoliv, stojí za to počkat si na výsledek. Mezitím si můžete zahrát jak starší Limbo, tak stále relativně nedávné Inside z roku 2016.Obě hry si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama