Unikly záběry nové hry z potterovského světa
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Unikly záběry nové hry z potterovského světa

Unikly záběry nové hry z potterovského světa

David Plecháček

David Plecháček

2. 10. 2018 09:23 11
Reklama

Harry Potter svou knižní ságu završil před deseti lety a Joanne Rowlingová se k brýlatému chlapci vrátila naposledy před dvěma lety prostřednictvím divadelní hry Cursed Child. Kouzelnický svět plný čarodějů a mudlů jsme ale neopustili, právě naopak. Slavná autorka se totiž pustila do Fantastických zvířat, jejichž druhý díl přijde do kin letos na podzim. A když se po stejném světě můžeme pohybovat na filmovém plátně, proč ne ve hrách?

Veškerá práva na Harryho Pottera a vše, co s ním souvisí, drží Warner Bros. Je pravda, že po herních adaptacích filmů jsme se ničeho zásadního nedočkali, ale Warneři moc dobře vědí, že Harry Potter táhne i po takové době. Filmová studia postavená přímo pro Harryho a jeho partu za hranicemi Londýna navštěvují každý den desítky tisíc fanoušků, navštěvují i jiné lokace, kde se natáčelo, neustále kupují suvenýry a třeba na nádraží King's Cross není díky nim pomalu k hnutí.

Trvalo to docela dlouho, ale když si všechny dílky skládanky sedly, společnost Warner Bros. si konečně uvědomila, že by k zájmu neměla být netečná. Otevřela proto novou divizi zvanou Portkey Games, v níž vznikají projekty z kouzelného světa. Nejrychleji se podařilo přivést na svět mobilní hry, o nichž jsme v minulosti taktéž psali, ale u nich pravděpodobně snahy neskončí. Ty samé zvěsti se objevily na Redditu, konkrétně od uživatele VapeThisBro. Ten tvrdí, že byl součástí týmu, které pracuje na nové hře. Proč mu věřit?

Z několika důvodu. Tím nejhlavnějším je ale video, na němž onu hru ukazuje. Samozřejmě se jedná o střípky hry v rané fázi studia, ale i ty dodávají jeho slovům na vážnosti. Obecně vzato bychom před sebou měli mít open world RPG zasazené do 19. století. Nepotvrzeným faktem je i název studia, které by mělo novinku vyvíjet – Avalanche Software.

Než budete jásat, že se jedná o autory Just Cause, raději přibrzděte. Jedná se totiž o úplně jiný tým, který nemá s akční sérií nic společného. Možná si jej pamatujete díky toys-to-life sérii Disney Infinity. Warner Bros. Avalanche Software koupili zkraje roku 2017, relativně krátce poté, co tento projekt skončil v propadlišti dějin. Předpokládá se, že právě tento tým pracuje na příběhu jednoho chlapce, který i přes své unikátní schopnosti vycítit starodávnou sílu/magii dostal svou pozvánku do Bradavic pozdě.

V nové hře by měl tento student nastoupit do pátého ročníku. Hned po jeho příjezdu se ale začnou dít podivné věci, ať už v Zapovězeném lese, nebo přímo mezi hradbami starobylého hradu. Speciální schopnost by měla s pomocí profesora Elezara Figa posloužit k rozklíčování všech podivností, které se na hradě a v okolí dějí. Samozřejmě navštívíme staré známé lokace, ale místa, kam jsme se nikdy nepodívali. To samé platí i o kouzlech a magických stvořeních. Inu, v tomto případě je jasné, že se představivosti meze nekladou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama