Nové brýle dokáží hry na NS zobrazit ve 3D
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové brýle dokáží hry na NS zobrazit ve 3D

Nové brýle dokáží hry na NS zobrazit ve 3D

David Plecháček

David Plecháček

2. 10. 2018 10:17 1
Reklama

Pamatujete si na dobu, kdy se o Nintendu Switch hovořilo jako o Nintendu NX, a o tom, co všechno by tato písmena mohla znamenat? V divoké době příchodu revolučních technologií se samozřejmě skloňovalo i VR. Trochu s podivem se skloňovalo i poté, co došlo na odhalení samé podstaty hybridního zařízení, leč je jasné, že šlo spíše o utopii. A přesto někdo doufá dosud. Virtuální realita to sice není, ale Switch vám může nabídnout alespoň pasivní 3D.

Stačí si k tomu pořídit headset NS Glasses. Novinka nepochází vyloženě od Nintenda, ale i tak podporuje všechny hry, které kdy na Nintendu Switch vyšly. Za jejím vývojem stojí společnost Exklim, kanadský startup, který se chtěl do světa moderních technologií uvést se zařízením Ex Core, jakousi externí grafickou kartou pro laptopy. Tehdy to nevyšlo, uvidíme, jestli se tentokrát zadaří.

NS Glasses budou stát 100 dolarů, pokud se ale přihlásíte na stránkách společnosti o newsletter, dostanete 50% slevu. Zařízení není nejlevnější, ale zároveň se nejedná jen o pouhý kus plastu. Pravdou je, že základem je kostra, k níž připevníte Switch, který musíte mít doma. Headset ale navíc disponuje technologií pixel smoothing, která by měla pomoci při sledování her v relativně malém rozlišení (oproti standardním VR headsetům má rozlišení her na Switchi obvykle 720p).

Více informací prakticky neznáme. Společnost je v tomto ohledu dost na slovo skoupá, takže nevíme, jak daného efektu přesně dosahuje. Každopádně pokud jste v minulosti na vytrácející se 3D technologii nezanevřeli, třeba si tímto způsobem hry na Switchi užijete. Předprodej začíná bez bližšího upřesnění zanedlouho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama