Na nový Splinter Cell prý chybí prostředky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na nový Splinter Cell prý chybí prostředky

Na nový Splinter Cell prý chybí prostředky

Martin Nahodil

Martin Nahodil

2. 10. 2018 14:04 6
Reklama

Kolem značky Splinter Cell letos bylo docela rušno. Už pár let jsme o sérii neslyšeli a po internetu kolovaly informace ohledně toho, že by se na E3 konečně měl zase agent Sam Fisher objevit. Jak ale dobře víme, nic takového se bohužel nestalo. Nyní se s námi Serge Hascoet podělil o důvod, proč jsme se s ním už tak dlouho nesetkali. V nedávném interview pro Game Informer nemluvil jen o budoucnosti série Assassin’s Creed, ale i o značkách, které byly posunuty do pozadí.

“Miluji Splinter Cell. Stejně tak miluji i Prince of Persia. Momentálně nemohu sdílet žádné konkrétní informace, ale mohu říct, že bojujeme o zdroje. Není to totiž otázka vůle, ale otázka prostředků," řekl Hascoet. Je to docela zvláštní vysvětlení, když vezmeme v potaz, jak velká firma Ubisoft je. Navíc mají celou řadu studií, které by se mohly potenciálně chopit pokračování některé ze sérií. Priority jsou ale momentálně očividně někde jinde.

Vývojářské studio, které se podepsalo pod Splinter Cell: Blacklist, tedy Ubisoft Toronto, momentálně pracuje na vesmírném Starlinku. Montrealské studio, které vytvořilo díl Conviction, letos vydalo Far Cry 5, takže možná už se kutí něco nového. To stejné ale můžeme říct snad o každém ubisoftím studiu. Není nic neobvyklého, že si jejich studia přehazují značky mezi sebou.

Potenciál tady jistě je, ale obáváme se, že Splinter Cell se ještě nějakou chvíli na scéně neobjeví. Ubisoft se přece jen nijak netají tím, že se momentálně chtějí soustředit na velké otevřené světy a tvorbu hry jako služby. Tyto aspekty se špionážemi Sama Fishera nejdou moc dohromady.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama