Jaká je budoucnost série Assassin’s Creed?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jaká je budoucnost série Assassin’s Creed?

Jaká je budoucnost série Assassin’s Creed?

Martin Nahodil

Martin Nahodil

2. 10. 2018 08:53
Reklama

Už za pár dní přijde na pulty obchodů nový díl historické série od Ubisoftu s podtitulem Odyssey. Ve vývojářských studiích už se ale jistě pracuje na následujících pokračováních. O budoucnosti celé série promluvil kreativní šéf Serge Hascoet v posledním rozhovoru pro Game Informer.

První dotazy směřovaly ke každoročnímu vydávání nových dílů. Prý to pro ně není o tom, aby měli každý rok další díl. “Je to spíš otázka kvality. Jestli tým má dostatek času na produkci a pokud bude projekt dosahovat nejvyšší kvality, myslím, že si mohou hráči užít 80 hodin zábavy každý rok. Je to možné, ale neříkám, že to tak bude. Není to náš plán,” řekl Hascoet. Podle informací z minulosti si po Odyssey opět dá série alespoň na rok pauzu, ale nemusíte zoufat. Ubisoft plánuje poslední díl série dlouhodobě podporovat novým obsahem.

“Tou nejzajímavější věcí ohledně Assassin’s Creed je pro nás objevování historie. Když se sami sebe ptáme ‘co bude dál’, otázka směřuje spíše na to, do kterého období a části světa bude hra zasazena, než jaké postavy v ní budou vystupovat. Podle toho se pak všechno odvíjí. Když skáčeme o stovky let v čase, je těžké udržet si ty samé charaktery. Možná v DLC můžeme více experimentovat. Na druhou stranu souhlasím, že když jsme viděli starého Ezia v Revelations, bylo to velmi silné. Ale kontext a čas jsou pro nás největšími prioritami,” dodal Hascoet.

Padla také otázka ohledně virtuální reality. Prý tato technologie ještě není v takovém stavu, aby vyhovovala potřebám série Assassin’s Creed. Na druhou stranu ale poznamenal, že mají nějaké prototypy. Jejich vývoj ale pro ně prozatím není prioritou.

Na závěr došlo na evoluci série a nové prvky, které by měly obsahovat budoucí díly. V tomhle ohledu došlo na zmínku o návratu multiplayeru, který v Assassin’s Creed už pěkných pár dílů nenajdete. “Máme spoustu nových technologií, ale Assassin’s Creed momentálně nemá multiplayer a ten je velmi důležitým sociálním aspektem pro hru. To je jedna z věcí, na kterou se momentálně zaměřujeme.”

Je pravdou, že multiplayer v Assassin’s Creed byl docela unikátní, ale kvůli nefunkčnímu matchmakingu a problémům s připojením nebylo jeho hraní zrovna pohodlné. Doufáme, že jestli něco takového v budoucnu přijde, bude to fungovat mnohem lépe než předchozí pokusy. Co byste v dalších dílech série chtěli vidět vy? Dejte nám vědět do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama