Xbox dostane oficiální podporu K+M
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox dostane oficiální podporu K+M

Xbox dostane oficiální podporu K+M

Martin Nahodil

Martin Nahodil

26. 9. 2018 09:11 22
Reklama

Už v minulosti jsme slyšeli o tom, že Microsoft chce hráčům na Xboxu do budoucna poskytnout možnost hrát pomocí komba klávesnice + myš. Nyní se toto tvrzení konečně stalo oficiálním a hráči se tak mohou těšit na podporu klávesnice a myši bez jakýchkoliv omezení.

V oficiálním oznámení se dočtete, že Xbox chce poskytnout hráčům více možností v tom s kým a jak hrají. Zároveň se snaží zařídit co nejlepší prostředí pro vývoj skvělých herních zážitků na Xboxu pro všechny vývojáře. Vybraní členové programu Xbox Insider si budou moci nové možnosti vyzkoušet už v následujících týdnech.

To, jestli hra bude nebo nebude podporovat hraní na myši a klávesnici, ale stále záleží hlavně na volbě samotných herních vývojářů. Možnosti se tak budou lišit titul od titulu. Tohle je rozhodně dobrý krok. Vývojář si tak může sám rozhodnout jaké řešení si pro svoji hru zvolí. Zajímavě znějí možnosti ohledně multiplayerových her, kdy by mělo být možné oddělit hráče hrající na ovladači a na klávesnici s myší. Jako jedna z prvních se do testování nových funkcí zapojí free-to-play hra Warframe.

V rámci těchto novinek Xbox navázal partnerství s firmou Razer, která je známá pro tvorbu herních periferií. K této spolupráci nás prý ještě nějaké oznámení čeká. Po spuštění podpory by ale Xbox One měl podporovat valnou většinu drátových i bezdrátových myší a klávesnicí.

Prý blízce spolupracují s velkými i malými vývojářskými studii, aby podpora myši a klávesnice byla funkční, vybalancovaná, a hlavně aby byla férová vůči hráčům, kteří stále budou používat ovladač. Pokud se chcete dozvědět víc, poznamenejte si datum 10. listopadu, kdy bude nový Inside Xbox, ve kterém se dozvíme bližší informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama