Na Switch možná míří Virtual Console
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Switch možná míří Virtual Console

Na Switch možná míří Virtual Console

Martin Nahodil

Martin Nahodil

25. 9. 2018 14:49 2
Reklama

Po tom, co Nintendo všude, kde mohlo, prohlašovalo, že jejich nově spuštěnou službu Nintendo Online považují za nástupce Virtual Console, jsme si byli téměř jisti, že rozhodně tuto funkci na Switchi neuvidíme. Možná nakonec ale Nintendo jen mlžilo a v tajnosti něco chystá. Důkazem toho jsou nově získaná data po poslední aktualizaci. Na twitterovém účtu jménem KevDoy se objevil výpis, ve kterém právě najdete i Virtual Console.

Pokud nevíte, o co se jedná, tak Virtual Console je nintendovská verze zpětné kompatibility, která na minulé generaci nechyběla. Podle získaných dat by měl Switch podporovat hry z konzolí SNES, GameBoy, GameBoy Color, GameBoy Advance, Nintendo 64 a Nintendo DS.

Je tedy několik možností, co bude následovat. Pokud se to potvrdí a Virtual Console bude fungovat stejně jako na předchozích generacích, budeme opravdu nadšeni. Také je ale možné, že si Nintendo jen připravuje půdu a bude hry ze starších konzolí zpřístupňovat v rámci předplatného Nintenda Online. Dokonce se i spekuluje, že by se do výčtu podporovaných platforem měl přibýt i GameCube, ale ohledně toho žádná data dostupná nejsou. V nejhorším případě jde jen o planých poplach.

Rozhodně jsme zvědaví, jestli se k tomu nějak Nintendo vyjádří. A i kdyby ne, alespoň nám to dává naději, že se na Switchi objeví i jiné retro hry, než z konzole NES.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama