Activision zařízl fanouškovského Spyra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision zařízl fanouškovského Spyra

Activision zařízl fanouškovského Spyra

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

25. 9. 2018 16:50 5
Reklama

Práce na PR pozicích v Activisionu teď asi nebude žádný med. Po odstranění singleplayerové kampaně z nejnovějšího dílu Call of Duty a kontroverzi ohledně konci online složky Guitar Hero Live přišlo na řadu i nepopulární zakazování fanouškovských her, konkrétně projektu, který měl přinést pokračování legendárního dráčka Spyra.

Ono se sice Activisionu není co divit, takové kroky jsou pro velké firmy v podobných případech nepsaným pravidlem – tyto výtvory totiž vznikají bez oficiální licence, a značku by v konečném důsledku mohly poškodit. Tvůrce Spyro: Myths Awaken tudíž stejně jako mnozí další obdržel nepříjemný dopis, na jehož základu musel hru zbavit veškerého licencovaného obsahu, samozřejmě včetně názvu.

Nadějně vypadající projekt sice úplně neskončí, jelikož zmiňovaný obsah bude odstraněn a jeho místo zaujmou jiné assety, to je však pro tvůrce i fanoušky jen chabou náplastí. Druhá jmenovaná skupina hráčů si alespoň může spravit chuť 13. listopadu, kdy na Xbox One a PlayStation 4 vychází remastery starých dílů pod názvem Spyro Reignited Trilogy. Předobjednat je můžete na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama