UPDATE: Konec studia Telltale Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Konec studia Telltale Games

UPDATE: Konec studia Telltale Games

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 9. 2018 19:48 20
Reklama
UPDATE

Spekulace se potvrdily a studio Telltale Games skutečně definitivně končí. Podle vyjádření CEO společnosti bylo toto obtížné rozhodnutí následkem dlouhého finančně neuspokojivého období a neúspěšné snahy o nasměrování společnosti novým směrem. Zbývající zaměstnanci by se měli postarat o splnění závazků vůči radě společnosti a jejich obchodním partnerům, v žádné další produkci ale po The Walking Dead: The Final Season pokračovat nebudou.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Kalifornské vývojářské studio Telltale Games vám asi nemusíme podrobně představovat. Za čtrnáct let své existence vyprodukovalo slušnou řádku herních titulů a zejména v posledních několika letech se stalo synonymem pro žánr epizodických adventur velmi podobného střihu. Pokud se vám jeho styl ještě pořád nezačal zajídat, máme pro vás potenciálně špatné zprávy – Telltale dost možná zavírají krám.

S informací přišel server Gamasutra, který dle svého vyjádření čerpá především z vyjádření řady členů studia. Web The Verge zase přišel s informací, že studio sice postihla masivní vlna propouštění, ale Telltale budou pokračovat v malém počtu zhruba 25 zaměstnanců.

Oficiální vyjádření od firmy zatím k dispozici není, budeme vás ale samozřejmě dále informovat. Telltale v současné době mají v běhu poslední sezónu své patrně nejpopulárnější série The Walking Dead, mimo to byla údajně v plánu i druhá sezóna herní adaptace komiksu Fables s názvem The Wolf Among Us a seriálů Game of Thrones a Stranger Things.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama