PS Now umožňuje stahovat hry na disk
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS Now umožňuje stahovat hry na disk

PS Now umožňuje stahovat hry na disk

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 9. 2018 08:00 6
Reklama

Streamovací služba PS Now nabízí hráčům za měsíční poplatek širokou knihovnu her. U nás není oficiálně podporována, to ale neznamená, že by se nemohla v budoucnu zpřístupnit. V minulosti jsme informovali o záhadném tlačítku, jehož nechtěné odhalení rozjelo spekulace, zda se náhodou nechystá možnost stáhnout hry na pevný disk. Spekulace se ukázaly být pravdivé.

Na oficiálním PlayStation blogu bylo oznámeno, že hráči s aktivním předplatným PS Now si nyní mohou stáhnout hru do svého zařízení. Konkrétně se jedná o tituly na PS4 a vybrané PS2 klasiky. Her na PS3 se tato akce netýká, jejich emulace je totiž extrémně náročná kvůli odlišné architektuře konzole PS3.

Zajímavá je kombinace se službou PS Plus. Pokud hráči předplácí PS Now, nepotřebují PS Plus ke zpřístupnění multiplayeru, což platí jak pro streamování obsahu, tak pro hru uloženou na disku. Pokud ale hráč rozehrál hru ve streamovacím režimu a chce pokračovat po stažení na disk, potřebuje k přenosu uložených pozic právě službu PS Plus.

S možností uložit hru na disk odpadají starosti ohledně kvality internetového připojení. V důsledku to znamená, že by PS Now mohla být odpovědí na konkurenční Game Pass od Microsoftu. Již nyní obsahuje knihovna PS Now více titulů a v budoucnu by se do ní eventuelně mohly zařadit také větší a zajímavější hry.

Co na situaci říkáte? Uvítali byste oficiální podporu služby PS Now i u nás? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama