Dvorní skladatel Final Fantasy si dává pauzu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dvorní skladatel Final Fantasy si dává pauzu

Dvorní skladatel Final Fantasy si dává pauzu

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

21. 9. 2018 06:30 1
Reklama

Není asi sporu o tom, že Nobuo Uemacu je jedním z nejznámějších herních skladatelů. Jeho skladby hry doprovázejí již od roku 1986, kdy se podílel na soundtracku sci-fi RPG Cruise Chaser Blassty. Postupem času jsme si však jméno Uemacu začali spojovat se sérií Final Fantasy, na které ostatně pracuje dodnes.

Ani 59letý Uemacu však není strojem, a i on má právo na zasloužený odpočinek. Proto na svém blogu včera oznámil, že si dává pauzu. „Od skládání nové hudby po koncerty po celém světě – mé dny byly hektické, avšak naplňující. Dostihlo mě však vyčerpání, a cítím, že je mentálně i fyzicky takřka nemožné, abych dál pokračoval v podobném tempu.“

„Po důkladném zvážení všech možností jsem se rozhodl pro prodloužený odpočinek, aby se mé tělo i mysl dostaly zpět do normálního stavu. Pokud se vrátím, chci to udělat v plném zdraví. Nebojte se, jakmile mi bude lépe, opět se vrátím k tomu, co mi jde nejlépe.“

V dalším textu pak Uemacu objasňuje, že jeho „dovolená“ by měla trvat minimálně do konce roku, přesný čas návratu však v tuhle chvíli nedovede odhadnout. Zároveň se s nesmírnou zdvořilostí omlouvá všem fanouškům a klientům, které jeho rozhodnutí zklamalo, japonská nátura tedy opět funguje na jedničku.

My tomuto velikánovi herní hudby přejeme, aby se brzy opět vrátil do nejlepšího stavu, a opět na nás promlouval skrze své dílo – možná třeba v dalším Final Fantasy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama