Čína blokuje platformu Twitch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čína blokuje platformu Twitch

Čína blokuje platformu Twitch

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

21. 9. 2018 13:57 1
Reklama

Populární streamovací platforma Twitch, soustředící se na vysílání videoher, má v Číně problémy. Už začátkem týdne přestávala být v některých regionech bez udání důvodu dostupná, ale nyní se tato situace rozšířila do celé země. 

Stalo se tak poté, co v uplynulém měsíci raketově vzrostla popularita iOS Twitch aplikace, která se dostala až na třetí příčku nejstahovanějších aplikací zdarma. Vzrůstající zájem o sledování především esportových utkání byl vládou razantně přerušen i na této platformě, jelikož Twitch byl z nabídky aplikací úplně stažen. Zařadil se tak po bok YouTube nebo třeba Facebooku, na které se v Číně běžným způsobem také nelze dostat.

Pro čínské hráče byl Twitch například jediným místem, kde mohli sledovat zápasy Asian Games v MOBA hře Arena of Valor poté, co je státní televize CCTV odmítla přenášet. Tyto přenosy byly velice vyhledávané, jelikož favorizovaní „Team China“ si nakonec odnesli zlaté medaile.

Další hry, ve kterých se v rámci sportovní události soutěžilo, byly Hearthstone, League of Legends, StarCraft II, Clash Royale a Pro Evolution Soccer 2018, přičemž se jednalo o vůbec první zapojení videoher na této události, které se bude za další čtyři roky opakovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama