Co (ne)bude obsahovat BF V při launchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co (ne)bude obsahovat BF V při launchi

Co (ne)bude obsahovat BF V při launchi

Marek Selinger

Marek Selinger

20. 9. 2018 09:24 33
Reklama

Po skončení otevřené bety trochu opadly emoce ohledně nadcházejícího Battlefieldu V, vývojáři zareagovali na zpětnou vazbu od hráčů a nyní se již plně soustředí na dokončení hry. Jenže spoustu hráčů by mohlo zajímat, v jakém stavu titul 20. listopadu vyjde, co vše bude a nebude obsahovat. To si nyní pojďme sesumírovat.

Začněme tím pozitivnějším, tedy tím, co si hráčů budou moc vyzkoušet, když si Battlefield V přinesou v den vydání domů, případně se jim odemkne jejich digitální verze. V první řadě se vrací War Stories, tedy singleplayerový mód, který už známe z předchozího prvoválečného dílu. Prozatím jsou naplánovany čtyři takovéto příběhy včetně prologu, přičemž každý se bude zaměřovat na jinou postavu. Jednou budeme bojovat v kůži norské odbojářky proti nacistické okupaci, jindy zase bránit francouzské území pomocí vojáků přicházející z kolonizovaných zemí. V dalším se podíváme na to, jak britský voják může operovat za nepřátelskou linií.

Nejdůležitější částí Battlefieldu V však bude samotný multiplayer. Ten v základu nabídne 8 různých map a 8 herních módů. Seznam map je následující:

  • Rotterdam (ten si hráči mohli otestovat v rámci otevřené bety)
  • Devastation (zničená verze prvně jmenované, její využití očekáváme hlavně v módu Grand Operations)
  • Twisted Steel (zde se podíváme na francouzský venkov)
  • Yellow Fields (další mapa zasazená do Francie)
  • Hamada (první severoafrická mapa, zaměřená na boje vojenské techniky)
  • Airfield (jiná mapa, kde se podíváme do Afriky)
  • Narvik (dobře známá hráčům, co si vyzkoušeli betu)
  • Snow Mountain (ještě jedna norská lokace)

Jak vidíme, mapy jsou vždy řazeny jakoby do dvojic s ohledem na Grand Operations. Všechny budou součástí první části nové služby, kterou DICE představilo, Tides of War. Díky ní budou studio schopno dodávat hráčům nový obsah i bez season passu, který se vývojáři ve spolupráci s EA rozhodli zrušit. Prvotní příběh, který si fanoušci budou moci vyzkoušet, ponese název Fall of Europe a předpokládá se, že na něj v nadcházejících měsících a letech navážou i události východní fronty či z bojů o Pacifik.

Co se týče herních módů, tak jejich seznam je následující: Conquest, Conquest Assault, Domination, Frontlines, Team Deathmatch, a Airborne, Breakthrough a Final Stand jakou součást již zmíněných Grand Operations.

Battlefield V dbá na mnoho možností, jak si upravit svého vojáka. To hráči budou činit v záložce Company, kde budou moci měnit vše od vzhledu postavy až k upravování zbraní včetně přidávání nových perků.

Nyní se přesuňme k tomu, na co se hráči můžou těšit až po vydání hry. Prvním je mód Combined Arms, což má být kooperativní zážitek až pro čtyři hráče. Bohužel DICE od představení hry o tomto módu téměř vůbec nemluvilo, tudíž máme za to, že na seznamu věcí, na čem studio bude pracovat po vydání, jsou Combined Arms hodně dole. Zmínka o nich dokonce úplně zmizela z oficiálních stránek hry. Potencionálním trumfem v rukávu by mohl být battle royale režim, který v rámci Battlefieldu V nese název Firestorm. Na něm pracují dřívější matadoři závodních her ze studia Criterion. BR mód bude zaměřen na používání vojenské mapy a bude se odehrávat na dosud největší mapě, která kdy v sérii Battlefield byla obsažena.

Dalším prvkem, který bude absentovat při startu hry, je vizuální přizpůsobení vozidel. To chybělo už při vydání Battlefieldu 1, a jak vidno, švédští vývojáři se nepoučili a opakují tu samou chybu. Nuže, dvakrát do stejné řeky evidentně vstoupit můžou. Do konce kalendářního roku bychom se měli dočkat ještě jednoho singleplayerového příběhu, ve kterém si zahrajeme za německého tankistu.

Při květnovém představení titulu jsme se dočkali potvrzení, že v rámci multiplayeru dostane hráč úplně nové možnosti pohybu. Jednou z nich byla i schopnost odtáhnout zraněné vojáky na jiné místo, než byli postřeleni, a až tam je vyléčit. Bohužel, této možnosti budou moci hráči využít až také v týdnech po vydání. Na začátku životního cyklu hry také nebude možno si pronajmout svůj vlastní server na hraní. Přesto DICE neskládá zbraně v této otázce a v budoucnu chce hráčům tuto možnost poskytnout. Na konec tohoto výčtu (který je delší, než bychom si přáli) uvedeme, že vývojáři nastínili své plány na začátek příštího roku. Již v lednu či únoru by do hry měla přibýt zbrusu nové lokace – Řecko – jako součást služby Tides of War.

To bychom tedy měli. Nyní je jasné, na co se hráči můžou těšit již při vydání hry, a co je čeká v týdnech a měsících po launchi. Co na tento obsah říkáte vy? Zamlouvá se vám, nebo byste si přáli ještě jeden odklad, aby Battlefield V dorazil v takovém stavu, v jakém si zaslouží? Dejte nám vědět do diskuze!

Battlefield V si můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama