SCUM má na kontě milion prodaných kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SCUM má na kontě milion prodaných kusů

SCUM má na kontě milion prodaných kusů

David Plecháček

David Plecháček

19. 9. 2018 09:34 2
Reklama

Loňské jaro je obdobím rozmachu battle royale her. Pamatujete si, jak rychle vystřelilo PlayerUnknown’s Battlegrounds? Vzpomenete si na jeho první prodaný milion? Kariéra fenoménu vystřelila vzhůru rychle jako raketa. Prakticky stejnou křivku zatím opisuje i survival SCUM.

Netrvalo to ani měsíc a Devolver Digital a studio Gamepires mohou slavit první milion. Survival, který žánrově mísí právě PUBG a třeba tuzemským hráčům moc dobře známé DayZ, se škrábe na vrchol závratnou rychlostí a při troše štěstí to může jít ráz na ráz. Stejně jako Battlegrounds Brendana Greena je SCUM navíc teprve v předběžném přístupu, a finance, které hra v prvních měsících utrží, půjdou samozřejmě do vývoje.

Mluvit o vydavatelství Devolver jako o malé společnosti asi úplně nelze, ale chorvatské Gamepires bylo do SCUMu prakticky neznámé. Jméno, které nás na projektu zajímalo nejvíce, je studio Croteam, to ale pouze u vývoje asistuje. Proto je úspěch hry poměrně velkým překvapením. Vývojáři ale perfektně zvolili strategii, když ještě před vydáním zaslali kódy vybraným streamerům, kteří hru na Twitchi vytáhli až na druhé místo ve sledovanosti.

I my se budeme SCUMu v budoucnu více věnovat. Pokud jste ale hře propadli i vy, můžete se s námi podělit o vaše zkušenosti a ve hře si vyzvednout dáreček od vývojářů jako poděkování. Zlatým Desert Eaglem by snad nikdo neopovrhoval. 

Ostatním pouze řekneme, že se sice jedná o battle royale, je v něm ale mnohem více kladen důraz na survival prvky a navíc se kolem vás nestahují mračna, která by vás hnala do nějakého centra. Na obrovské mapě tak pekelně dlouho nemusíte nikoho nalézt. Evidentně ale tento přístup funguje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama