Hines: Na podzim se žádná hra neztratí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hines: Na podzim se žádná hra neztratí

Hines: Na podzim se žádná hra neztratí

David Plecháček

David Plecháček

18. 9. 2018 09:07 1
Reklama

Koukali jste se někdy v posledních týdnech na to, co nás do konce roku čeká za hry? Ačkoliv neustále mluvíme o stále sílícím jaru, ani podzim tentokrát nezůstává pozadu. Dva AAA tituly defintivně odstartovaly podzim, a i když oba se povedly jen s drobnými nedostatky, Ani Spider-Man ani Tomb Raider není vrchol. Dá se vůbec v takové společnosti prosadit?

Na tuto otázku byl dotázán Pete Hines z Bethesdy. Protože uvažte, ve společnosti těchto dvou her a Forzy, Assassina, Call of Duty, Battlefieldu, Red Deadu, Hitmana, Falloutu, Pokémonů, Just Cause a dalších a dalších titulů už není místo jak zazářit. „Ale samozřejmě! Taková situace tu je už dlouhé roky,“ řekl Hines. Pohybujeme se totiž v tom nejlepším zábavním průmyslu, který neustále roste. Nikdo se na něj nechce jen koukat, každý v něm chce hry hrát.

„Podívejte se, jak videohry stále rostou. Mám pocit, jako bych tu samou otázku dostal v roce 2011, když jsme v listopadu vydali Skyrim. 'Podívejte na všechny ty hry. Podzim 2011 bude ten nejnabitější vůbec!' A Skyrim si vedl prostě dobře. Pravda je taková, že když se podíváte na hráčskou základnu, je tam spousta lidí, kteří vlastní konzole a hledají si každý rok hry, které by hráli. A každý nějakému procentu tu svou hru prodá. Není to tak, že je milion lidí, kteří si něco koupí a nikdo další ne. Neexistuje hranice,“ nenechává se Hines letošním rokem nijak vyvést z míry.

I teď, podle jeho názoru, se lidé zbavují starých generací a přechází na aktuální. Počet hráčů stále roste, a problém by nastal jen ve chvíli, kdyby všichni mezi sebou soupeřili o jednoho hráče, kterému by chtěli všichni prodat své produkty. Taková situace ale neexistuje. „Pokud někdo koupí Call of Duty, třeba nebude chtít Fallout 76. A někdo zatouží po Falloutu, protože nechce Assassin's Creed. Naštěstí mají hráči různé preference a je tu dostatek prostoru pro všechny.“

Hines v určitém ohledu pravdu rozhodně má, pravdou ale je, že Fallout 76 to bude mít v případě Bethesdy složitější než jindy. Pouští se totiž na pole multiplayerových her, kde chtě nechtě bude bojovat i se žánrem battle royale a s nově příchozími zavedenými značkami, které se na popularitě tohoto žánru chtějí svézt. Vydávat hry před Vánoci je ale stále evidentně lukrativnější než se pokusit překvapit třeba v srpnu. To je na základě chování vydavatelů zřejmé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama