Capcom hlásí ztráty až 4,5 miliardy jenů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom hlásí ztráty až 4,5 miliardy jenů

Capcom hlásí ztráty až 4,5 miliardy jenů

Martin Nahodil

Martin Nahodil

18. 9. 2018 10:59 4
Reklama

Občas se v herním průmyslu stane něco zcela nečekaného. Povětšinou je to v kladném slova smyslu, ale v případě Capcomu jsou to špatné zprávy. Dnes totiž tato společnost oznámila, že na konci fiskálního roku očekává ztráty až 4,5 miliardy jenů. Ještě neznáme všechny okolnosti, ale podle všeho se problémy týkají studia Capcom Vancouver, ve kterém bylo zrušeno několik projektů.

Zatím jediným důvodem těchto kroků, který byl potvrzen, je prý přezkoumávání přidělení zdrojů na vývojový proces. “Společnost Capcom nyní očekává ztráty kvůli ukončení vyvíjených projektů ve výši zhruba 4,5 miliardy jenů v prodejních nákladech ve svých konsolidovaných výsledcích za šest měsíců fiskálního roku končícího 31. března 2019.” Oproti tomu v oficiálním prohlášení stojí také to, že ztráty způsobené Campcomem Vancouver do konce fiskálního roku nijak neovlivní zbytek společnosti.

Nevíme, jaké projekty byly konkrétně zrušeny, ale je docela dobře možné, že jedním z nich bylo pokračování série Dead Rising. Poslední hrou, kterou Capcom Vancouver vydal, byl právě Dead Rising 4 a nedlouho po jeho vydání bylo potvrzeno, že se pracuje na další hře z této značky. Podle prohlášení ale bylo očividně ve vývoji mnohem více projektů, o kterých ale pravděpodobně nikdy neuslyšíme.

Momentálně Capcom vkládá velké naděje do připravovaného remaku Resident Evilu 2, který vyjde na začátku příštího roku. Také prý budou pokračovat v doladění PC verze Monster Hunteru World. Doufáme, že někdy v budoucnu dostaneme více informací ohledně toho, co se ve vancouverském studiu vlastně dělo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama