Co týden dal: Poslední Lařinu výpravu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Poslední Lařinu výpravu

Co týden dal: Poslední Lařinu výpravu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 9. 2018 16:00 3
Reklama

Podzimní sezóna je v plném proudu. A zatímco minulý týden úřadoval dlouho očekávaný pavoučí muž, tentokrát se světla reflektorů upínala k vyvrcholení moderní trilogie Tomb Raider. Kromě výpravy do Mexika, kterou podstoupil náš redakční raider David, ale hýbou světem i další záležitosti. Svět se pomalu připravuje na vydání nejnovějšího Call of Duty, měnícího přístup k multiplayeru. Stejně tak ale bylo rušno v Japonsku, kde se dva největší herní giganti porvali o pozornost hráčů svými show. Další týden končí, další “Co týden dal” začíná. Pojďme na to.

LARA JE TU

Co týden dal: Poslední Lařinu výpravu
i Zdroj: Hrej.cz

Očekávané zakončení trilogie Tomb Raider nepřichází s takovou pompou, jako jeho předchůdci. Shadow of the Tomb Raider je bezesporu velkou hrou, i tak ale v souboji s konkurencí v podobě Marvel’s Spider-Man tahala za kratší konec. Zřejmě nepříliš tvrdý marketing způsobil, že hru těsně před vydáním nepodporoval kýžený hype a Square Enix vstupoval na nebezpečně tenký led. První recenze byly až překvapivě různorodé, akční adventura schytávala tu veskrze pozitivní, tu naopak příkře negativní reakce. Na skutečnost jsme tak byli skutečně zvědavi.

Uplé šortky a zabahněné tílko si nakonec navlékl redakční archeolog David, který v této roli střídal kontroverzního předchůdce Vojtu. A byl spokojený, Shadow of the Tomb Raider si v jeho očích zasloužilo čtyři body z pěti. Nový Tomb Raider by mohl udělat hráčům, kteří si nepotrpí na alternativní a otevřenější přístup jeho předchůdců, kde se často střílelo, často bloudilo a sbíralo, zatímco klasický průchod členitými mapami ustoupil do pozadí. Shadow tak v mnohém připomíná původní hry.

A důkazem, že každý dobrodruh by alespoň na chvíli chtěl nazout boty lady Croft, budiž video Zuzky Rajdlové. Česká cosplayerka se zhostila role Lary a nechala se zvěčnit jak v dynamických fotografiích, tak i akčně střiženém videu. No, jak praví lokální distributor Cenega, i Česko má svou Laru Croft.

DALŠÍ DIREKT OD NINTENDA

Co týden dal: Poslední Lařinu výpravu
i Zdroj: Hrej.cz

Letošní exkluzivní show japonského zábavního goliáše značně opozdilo zemětřesení, o to poctivější ale výsledek byl. Na své si přišli majitelé Nintendo Switch, ale i staršího Nintendo 3DS. Na léty ověřený handheld se chystá Kirby, remaky oceňovaných Mario & Luigi RPG nebo kultovního Luigi’s Mansion z GameCube. Právě Luigi’s Mansion přinese dnes populární podporu Amiibo postaviček.

Zato na Switch se chystá pořádná plejáda titulů. Radost mají příznivci legendární série Animal Crossing, která se po letech vrací s novým regulérním pokračováním. Vedle něj ale příští rok dorazí i Luigi’s Mansion 3. A pokud jste opravdový staromilec, dostanete možnost oprášit zkušenosti z dob NES, chystají se totiž old-school ovladače. Chystají se samozřejmě i Mario Bros., Yoshi, několik remasterů Final Fantasy, tajemstvím zahalená novinka TOWN, Katamari, Super Mario Party nebo Pokémoni. Chybět nebudou ani sportovní série FIFA či NBA 2K a velmi očekávanou záležitostí je třetí Diablo. Do kruhů pekelných se na pekelný grind vydáme už 2. listopadu.

Podrobnější informace se samozřejmě dočtete v obsáhlé novince.

ZPRÁVY Z TOKIA

Co týden dal: Poslední Lařinu výpravu
i Zdroj: Hrej.cz

Directu z druhé strany barikády kontruje Tokyo Game Show. “Asijská étrojka”, zaměřená převážně na hry v tamnější distribuci, odhalila spoustu novinek, pro našince jich je ale zajímavá spíše menšina. Asi největší hukot vyvolala dvojice Judge Eyes (Sega) a Project Awakening (CyGames).

První zmíněný projekt je tvůrčí odbočkou od aktuálně silně vytěžované série Yakuza. Nová IP ale místo divokého mixu bojovky, dating simulátoru a karaoke přináší temný detektivní zážitek ne nepodobný sérii Ace Attorney. To druhá zmíněná záležitost bude, zdá se, mnohem přímočařejší. Project Awakening vás nechá čelit obřím monstrům v arénových bojích na život a na smrt. Že vám na jazyku svrbí slova “Monster Hunter”? Rozumíme. První trailer vypadá přímo parádně a zřejmě se máme na co těšit.

BLACKOUT TÁHNE

Co týden dal: Poslední Lařinu výpravu
i Zdroj: Hrej.cz

Treyarch se snaží hrát na jistotu. Jak jinak lze nazvat rozhodnutí vsadit na battle royale režim? Zdá se ale, že se ostříleným autorům série Call of Duty tento krok může vyplatit. Režim Blackout totiž přitahuje spoustu hráčů, kteří by jinak letošnímu dílu asi nejhodnotnější herní značky nevěnovali pozornost. Zatím se tedy do rozmíšek nepouští tradiční stovka hráčů, ale pouze odměřenějších osmdesát. Cílem není nic jiného, než opatrně otestovat infrastrukturu serverů, v sérii takové množství najednou hrajících bojovníků rozhodně nebylo zvykem.

I přes současné balancování počtu hráčů se ale zdá, že Blackout může řádně zatopit úřadujícím králům žánru, PUBG a Fortnite. Zatímco druhý jmenovaný gigant si v klidu hoví na trůně, průkopnické Battlegrounds se potýkají s propadem zájmu fanoušků. Samozřejmě je brzy na vyvozování následků, lze ale předpokládat že s otevřenou betou a nakonec i plnou verzí nových Black Ops budou mít Bluehole Studios co dohánět.

ET TU, BLAZKO?

Co týden dal: Poslední Lařinu výpravu
i Zdroj: Hrej.cz

Jen málo čistě singleplayerových pecek vyvolalo za poslední léta takový poprask, jako dvojice Wolfensteinů. Kromě kvalitní hratelnosti a staromilské obtížnosti byly důvodem i oplétačky s německými zákony a nacistickou symbolikou. Hákáčům ale ještě neodzvonilo, právě naopak. Sám Pete Hines, marketingový viceprezident Bethesdy potvrdil, že se díky úspěchu předchůdců nemusíme o třetí díl drsné FPS bát. Zatím má nicméně přednost kooperativní dámský spin-off Youngblood. Ten by měl dorazit někdy v průběhu příštího roku.

Týden to byl bohatý, teď už je ale minulostí. Čeká nás dalších sedm dní nabitých novinkami a informacemi ze světa her, je jen na vás abyste jej trávili s námi. Nu, a na konec? Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama