Fumito Ueda pracuje na novém projektu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fumito Ueda pracuje na novém projektu

Fumito Ueda pracuje na novém projektu

Martin Nahodil

Martin Nahodil

13. 9. 2018 11:03 1
Reklama

Tvůrce Fumito Ueda se v herním průmyslu proslavil především díky svým jedinečným kouskům, jako je Ico, Shadow of the Colossus a The Last Guardian, což je jeho zatím poslední výtvor. S novým týmem genDesign ale už pracuje na dalším projektu, který se prý ponese ve stejném duchu, jako předešlé tituly, na kterých se podílel.

V interview pro japonský magazín Famitsu řekl, že něco chystají, ale vývoj je stále v začátcích. “Jsme ve fázi, kdy zkoušíme různé nápady. Zkrátka přicházíme s myšlenkami a testujeme je, jestli jsou zajímavé nebo ne,” řekl Ueda. “To, na čem momentálně pracujeme, nepovažujeme za indie hru. Rozhodně míříme na něco v podobném rozsahu jako bylo Ico, Shadow of the Colossus a The Last Guardian.

Hlavně aby se s jejich projektem nestalo to, co postihlo The Last Guardian. Poprvé totiž oznámení proběhlo už v roce 2008, kdy byla hra plánovaná ještě pro PlayStation 3. Nakonec se ale vývoj tak protáhl, že vyšla až roku 2016 exkluzivně pro čtvrtý PlayStation. S jejich novinkou by to rozhodně neměli uspěchat.

Od Uedy toho nejspíš nějakou dobu moc neuvidíme, ale mohl by na PS4 dorazit alespoň remaster Ica. Předělávka Shadow of the Colossus si vedla skvěle, takže není důvod, proč by se to nemohlo povést i předchozí hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama