Cloud savy na Switchi jen pro vybrané hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cloud savy na Switchi jen pro vybrané hry

Cloud savy na Switchi jen pro vybrané hry

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

9. 9. 2018 12:57 7
Reklama

Nintendo by s nástupem nové placené služby s názvem Nintendo Switch Online mělo zavést cloudové zálohování uložených pozic, jako to nabízí konkurence. V současné době není možné si na Switchi žádným způsobem dosažený postup zálohovat, dokonce ani překopírováním uložené pozice na USB flash disk. To se samozřejmě uživatelům moc nelíbí, a proto vítají novinku s otevřenou náručí.

To by ale nebylo Nintendo, aby v tom nebyl nějaký háček. Jak už nás historie několikrát poučila, japonská videoherní společnost si s online službami příliš nerozumí. I přesto vás ale asi překvapí oznámení, že u některých titulů nebude možné svůj dosažený postup do cloudu nahrát. A nebude jich málo.

U multiplayerové akce Splatoon 2 si svůj postup prý nezazálohujete z důvodu bezpečnosti. Nintendo má totiž obavu z ovlivňování umístění v online žebříčku. Aby nebylo možné nahráním uložené hry získat zpět předměty, které jste předtím vyměnili s ostatními hráči, nebude tato funkce přístupná ani u chystaných Pokémon: Let's Go, Pikachu! a Let's Go, Eevee!

Ještě neuvěřitelněji působí nemožnost zálohy postupu u Dark Souls Remastered, případně FIFA 19, jelikož verze pro PS4 a Xbox One tuto funkci samozřejmě podporují. V tomto směru dělá Nintendo opravdu dětské krůčky a můžeme jenom doufat, že se to v budoucnosti o něco zlepší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama