Je tajemná konzole Erebus PlayStation 5?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Je tajemná konzole Erebus PlayStation 5?

Je tajemná konzole Erebus PlayStation 5?

David Plecháček

David Plecháček

30. 8. 2018 12:30 8
Reklama

O konzoli Erebus ještě jakživ nikdo nikdy neslyšel. Přesto se mnozí domnívají, že moc dobře vědí, o co jde. Ale hezky popořadě. Zdrojové kódy mnohdy ukrývají mnohá tajemství, a jedno z nich by mělo ležet v Unreal Enginu 4. generace. A jmenuje se právě Erebus.

Tato platforma se objevila po boku dalších zařízení. Ve zdrojovém kódu u výpisu zařízení je vedle PS4, Xboxu a dalších obvyklých platforem i kolonka ostatní a poté explicitně napsán právě zmíněný Erebus. Níže se toto označení nachází pohromadě s Xboxem a PlayStationem 4 a lidé samozřejmě okamžitě začali spekulovat, že se jedná o novou konzoli. Jmenovitě o nový PlayStation 5.

Vlastně by to nebylo ani takové překvapení. Revize PS4 Pro vyšla o rok dříve než konkurenční Xbox One X, tudíž je pravděpodobné, že i nová generace přijde o chlup dříve od Sony, než od Microsoftu. Ale i kdyby nebylo této dedukce, někteří myslí, že už samotný název vypovídá o tom, že se jedná o kódové označení pro novou konzoli.

Kódové označení PlayStationu 4 mělo být Orbis, a když nic, jedná se o operační systém, který v PS4 je. Kódové označení PS VR, pod kterým jsme o virtuální realitě dlouho psali, bylo Project Morpheus. Nevíme, jestli virtuální realita splnila vaše sny, ale její dřívější název pocházel jednak z latiny, stejně jako zmíněný Orbis, ale navíc měl poměrně značný zromantizovaný nádech.

Erebus to všechno splňuje taktéž. Erebus je latinský název pro řeckého boha věčné tmy a věčné tmy samotné Erebose. V jeho zpodobnění radši nebudeme hledat jakoukoliv spojitost s pátou řadou PlayStationu, nicméně pravdou je, v básni Hesioda Theogonia (taktéž překládáno jako O původu bohů) je Erebos považován za jednoho z prvních bohů zrozených z Chaosu. První z PĚTI.

Lidem stačí málo, aby najednou viděli spojitost všude, kam se podívají. Abychom badatelům z ResetEry, kde se toto téma začalo okamžitě řešit, nekřivdili, podobné hrátky nám připadají sympatické. PlayStation 5 není žádným tajemstvím a i my jej vyhlížíme poměrně dlouho. Jestli Sony opravdu touto cestou odkazuje k číslovce pět, ukáže jen čas.

Je tajemná konzole Erebus PlayStation 5?
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama