Silent Hill 2 se na PC dočkává zvláštní péče
i Zdroj: Konami
Novinka Silent Hill 2 se na PC dočkává zvláštní péče

Silent Hill 2 se na PC dočkává zvláštní péče

Pavel Makal

Pavel Makal

29. 8. 2018 09:22 3
Reklama

Nevím, jak to vnímáte vy, ale pro mě je Silent Hill 2 nejlepším dílem série. Depresivní a dojemný příběh Jamese Sunderlanda, který se do mlhou zahaleného města vydává hledat svou mrtvou manželku a vyrovnat se se svými vnitřními démony považuji za absolutní hororovou klasiku a jeden ze zásadních vrcholů žánru. Pokud jste jej nikdy nehráli, rozhodně byste to měli napravit. A díky jistému projektu by to mohlo být znatelně příjemnější.

Silent Hill 2 původně vyšel na PlayStation 2 a posléze se dostal i na další platformy včetně PC. Možná si vzpomenete, že v roce 2012 se objevila HD kolekce druhého a třetího dílu pro minulou generaci konzolí, která ale mnoho chvály nesklidila, zejména kvůli technickým problémům a novému dabingu, který komunita zanícených fanoušků originálu jen těžkou akceptovala. PC verze Silent Hillu 2 se v současné době shání obtížně, není k dispozici na Steamu ani GOGu a pokud o ni stojíte, je třeba zapátrat v bazarech či internetových obchodech. Pokud se vám ale podaří ji sehnat, neměli byste ignorovat projekt Silent Hill 2 Enhanced Edition.

Jedná se o dlouhodobou snahu týmu modderů, kteří hru vylepšují v mnoha ohledech. Kromě očekávaných prvků, jako je podpora vyšších rozlišení a širokoúhlé kamery jde i o odstraňování bugů, vylepšování podoby mlhy ve hře, lepší kvalita zvuku a přívětivější podpora ovladačů. Všechny prvky, které se vývojářům podařilo do hry implementovat, si můžete prohlédnout ve videu níže. Není toho právě málo a upřímně, tak trochu jsme dostali chuť se do městečka poblíž jezera Toluca zas jednou vypravit. Jen těžko se věří tomu, že od vydání uplynulo už šestnáct let.

Pokud vás mod zaujal, zamiřte na tento odkaz a projděte si poměrně komplexní instrukce, jak všechny vylepšovací balíčky do hry dostat. A pokud to vyzkoušíte, určitě se s námi o zkušenosti podělte v diskuzi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama