Shrnutí Gamescom konference Microsoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shrnutí Gamescom konference Microsoftu

Shrnutí Gamescom konference Microsoftu

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

21. 8. 2018 18:00 9
Reklama

Pokud vám bylo líto, že jsme se žádné z celkových dvou konferencí na Gamescomu nevěnovali živě, tak již nemusíte dále smutnit – ani na akci Inside Xbox jste o nic zásadního nepřišli. A abyste si nemysleli, že vám lžeme, tak vám ji ještě pro jistotu hezky textově shrneme.

Konference byla odpálena exkluzivním odhalením – Hunt: Showdown, kooperativní online akce, která se momentálně nachází v Early Accessu, se brzy chystá na Xbox, a to do programu Xbox Game Preview. Štafetu následně převzal fenomén PlayerUnknown’s Battlegrounds, jehož plná verze se na Xboxech objeví 4. září. Vývojáři se navíc dušují, že po vydání plné verze bude vydávání updatů mnohem rychlejší než dosud, chtějí se totiž vyrovnat počítačové verze hry.

Po krátké gamepadové odbočce, kde Microsoft předvedl nové možnosti customizace a několik limitovaných edicí klasických Xboxových ovladačů, došlo na trailery z Battlefield V, State of Decay 2, do kterého se 12. září chystá DLC Daybreak, a Sea of Thieves. I poslední jmenovaná dostává DLC, bude se jmenovat Forsaken Shores a připutuje k nám přesně o týden později, tedy 19. září.

O něco déle to do vydání bude trvat Falloutu 76, který pravděpodobně nemusíme dlouho představovat. Po krátké vložce s děsivým chodícím kostýmem Vault Boye si slovo převzal Pete Hines, který pravil, že se máme těšit na betu, poněvadž crafting i celá hra budou super. Uzavřená zkouška bude obsahovat celou hru, postup z ní se bude přenášet do plné verze, přístup do bety pak získáte automaticky s předobjednávkou Falloutu 76. A nepřekvapí asi ani fakt, že na Xboxu se beta objeví exkluzivně jako první.

Další na řadu přišlo partnerství s vydavatelem THQ Nordic, díky kterému se v blízké budoucnost na Steam a do fyzických krabiček dostane těchto pět titulů: ReCore: Definitive Edition, Super Lucky’s Tale, Disneyland Adventures, Rush: A Disney-Pixar Adventure a Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection.

Následně si svých pět minut slávy prožil Ori and the Will of the Wisps, který předvedl Spirit Trials, tedy tuhé výzvy pro všechny speedrunery, na což plynule navázalo Metro Exodus, ukazující své pojetí nehostinné tajgy.

Dalším z highlightů se stal nový trailer a video z Devil May Cry 5, přičemž bylo odhaleno i datum vydání – stane se tak 8. března, hra tedy míří do extrémně nabité jarní sezóny. Ve videu je patrná pravděpodobně předskriptovaná destrukce, pokud se však o hře a jejím hrdinovi chcete dozvědět více, budete muset počkat na Tokyo Game Show.

Nový trailer odhalila také indie záležitost Sable, v čele se stejnojmennou hrdinkou, mladou dívkou, opouštějící svůj klan. Její intimní příběh bude okořeněn hudbou od hudebního projektu Japanese Breakfast, přičemž vyjde někdy na konci roku 2019.

Po krátkém seznámení s arkádovými automaty Halo: Fireteam Raven přišla řeč na Xbox Game Pass, který čeká několik novinek. Vévodí jim Halo: The Master Chief Collection, kompilát všech čtyř hlavních her z univerza Halo, který by dle všeho měl získat nová vylepšení – rychlejší nahrávací časy, zdokonalený multiplayer a podporu 4K, HDR a 60 FPS na Xbox One X.

Do Game Passu v minulých dnech poměrně nečekaně přibyly Doom a Rage od Bethesdy, ale také indie záležitost Graveyard Keeper. Přijde vám, že už těch her máte nějak moc? Nevadí, díky nové Xbox Game Pass Mobile App můžete velkou knihovnu snadno spravovat ze svého telefonu, což zahrnuje i takové užitečné drobnosti, jako stahování her do Xboxu na dálku. Aplikace se momentálně nachází ve fázi testování, plných verzí na iOS a Android se snad dočkáme v průběhu roku.

Zbytek konference pak patřil už jen hrám – verzi hry pro Xbox Game Preview dostala stále populární DayZ, zahrát si ji budete moci už od 29. srpna, což přímo v živém vstupu sdělil Eugen Harton. Po traileru na The Division 2 následoval Shadow of the Tomb Raider, ukazující, že Laru chce tentokrát zabít ještě více tvorů a věcí, než je obvyklé. Velký prostor dostanou vodní plochy, které značí spoustu potápění, podvodního průzkumu a také managementu kyslíku – Lara samozřejmě nemá kyslíkovou bombu, bude tedy třeba dávat pozor.

Celou akci Inside Xbox zakončili Supermassive Games se svojí nově oznámenou antologií The Dark Pictures, konkrétně s první hrou – Man of Medan. Hry by měly vycházet dvakrát do roka, přičemž každá z nich nabídne unikátní postavy, příběhy i setting. Posledním pánem na holení pak byla Forza Horizon 4, předvádějící multiplayerové radovánky v delším gameplay videu.

Pokud si sledování Inside Xbox chcete užít nerušeně v plné kráse, pod novinkou naleznete celý záznam akce. A pokud už sledování máte za sebou, dejte nám do komentářů vědět, jak na vás celá akce působila. Co se vám líbilo a co naopak ne? Nebojte se o názor podělit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama